Ovo je buduća kraljica Španjolske. Završila je prvi dio trogodišnje vojne obuke

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKA princeza Leonor (17), kći kraljice Letizije i kralja Filipa VI., završila je prvi dio svog trogodišnjeg vojnog treninga, a svijet su obišle fotografije buduće kraljice Španjolske s puškom u rukama. 

Mlada princeza pohađa vojnu akademiju u Zaragozi kako bi se pripremila za preuzimanje uloge vrhovne zapovjednice oružanih snaga, a dosad je savladala vježbe pucanja, topografske ture i druge osnovne vojne aktivnosti. 

"U ovoj fazi osnovne vojne obuke počinju individualne instrukcije borbe, dobiva se vojni trening, moral te znanje o oružju i opremi", stoji u priopćenju iz kraljevske kuće. 

Princeza Leonor u punoj vojnoj opremi s puškom u rukama odrađuje vježbe na suhom, ali i u vodi, a nedavno je, zajedno s 560 drugih kadeta, dobila časničku sablju. 

Podsjetimo, princeza je na vojnu obuku stigla sredinom kolovoza u pratnji kraljevske obitelji. Za španjolski časopis HOLA! tada je izjavila da je "pomalo nervozna", na što se njezin otac, kralj Filip, nadovezao: "To je i logično. I treba biti malo nervozna." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.