Ovih 5 pjesama mladenci u Srbiji najčešće biraju za prvi ples. Skoro sve su hrvatske

Ilustracija: Shutterstock

PRVI ples jedan je od najvažnijih trenutaka svakog vjenčanja. Hoćete li izabrati klasično ili moderno? Sporo ili brzo? Hoćete li koreografiju pripremati mjesecima ili će se sve odviti spontano?

Portal Telegraf.rs objavio je kojih je pet pjesama obilježilo srpska vjenčanja, odnosno kojih pet pjesama mladenci u Srbiji najčešće odabiru za svoj prvi ples.

1. Zlatni dan - Bisera Veletanlić

Riječ je o pjesmi iz 1976. koju je komponirao Kornelije Kovač, a tekst je napisala njegova supruga Spomenka.

"Kad sam prvi put čula tu pjesmu, odmah sam se rasplakala. I dok sam je snimala, više sam plakala nego pjevala. Dvije ili tri godine na koncertu bih prvo ja pustila suzu, pa onda svi drugi. To je jedna pjesma odlična za plakanje. Sada je već postala himna ljubavi i života, publika je na koncertima pjeva zborno", opisala je Bisera Veletanlić.

2. Ako te pitaju - Petar Grašo

Ova pjesma autorskog tandema Tončija i Vjekoslave Huljić zavladala je svadbama od 2017. godine. Ona govori o muškarcu koji je spoznao i pronašao ljubav u jednoj ženi i shvatio da je ta ljubav zapravo sve ono što njemu treba.

3. Dani i godine - Nina Badrić

Jednom kada se ljubav pronađe ona se ljubomorno čuva, o čemu i pjeva Nina, a čega su svjesni i parovi koji ovom pjesmom obilježavaju početak svog zajedničkog života kao krunu svoje ljubavi.

4. Meni trebaš ti - Oliver Dragojević

Tekst je pažljivo biran, pjesma odiše najljepšim izjavama ljubavi, a ritam odgovara nešto bržem plesu. Pjesmu su prepjevale i Frajle pa se i njihova verzija rado bira.

5. Lutka - S.A.R.S

Nakon uspjeha koji je doživjela ova pjesma uslijedila je njena sve veća prisutnost na svadbama, posebno za prvi ples.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.