Ovi celebovi ne piju alkohol već godinama. Ovo su njihovi razlozi

Foto: Profimedia

LJUDI odlučuju prestati piti iz više razloga - žele poboljšati svoje mentalno zdravlje ili se rješavaju ovisnosti. Eminem se danas oglasio na Instagramu kako bi proslavio važnu obljetnicu u svom životu - 16 godina trijeznosti. A osim repera, tijekom godina mnoge su slavne osobe odlučile progovoriti o odluci da odustanu od pića. Evo pet slavnih osoba koje su odlučile živjeti život bez alkohola. 

Elle MacPherson

Manekenka Elle MacPherson je prošli mjesec na Instagramu objavila kako slavi 20 godina bez alkohola. Objavila je sliku plavo-zlatnog žetona s oznakom "XX" što označava broj 20 koji je dobila zbog sudjelovanja na sastancima Anonimnih alkoholičara.

"Smiješno je, ova godina je bila tako introspektivna godina. Zapravo sam se skroz otrijeznila kad sam napunila 40. Osjećala sam da želim provesti vrijeme u introspekciji", rekla je za časopis Gritty Pretty.

Demi Lovato

Prošlo je pet godina otkako je Demi Lovato hospitalizirana zbog predoziranja drogom, a od tada je pjevačica potpuno preokrenula svoj život. Sada živi zdravim načinom života. "Demi je odlično sad. Trijezna je i živi vrlo zdravim načinom života. Okružuje se s ljudima koji podržavaju njezine pozitivne izbore", rekao je izvor blizak zvijezdi za ET online. 

Prema izvoru, Demi ide na terapiju, vježba, jede zdravo i radi stvari koje je vesele, uključujući planinarenje i stvaranje glazbe. Izvor je također dodao da je ona sebi sada prioritet i ima podršku na koju se oslanja. 

Kit Harrington

Kit Harrington je pričao za The Sunday Times da je bio ovisan o alkoholu tijekom snimanja serije Game of Thrones. "Prošao sam kroz neke poprilično užasne stvari", objasnio je glumac, misleći na svoja vrlo intenzivna razdoblja depresije. 

"Stvari koje su mi se dogodile od završetka snimanja serije i koje su se događale tijekom snimanja bile su prilično traumatične prirode i uključivale su alkohol. Dođeš do mjesta gdje se osjećaš kao da si loša osoba, osjećaš da nema izlaza", rekao je Kit. "Sada sam trijezan već tri godine. Imam dijete i moja veza je sjajna. Ja sam vrlo sretan i zadovoljan čovjek", tvrdi.

Naomi Campbell

Naomi Campbell je jednom izjavila da se nije mogla kontrolirati kad je riječ o alkoholu. "Vrijeme između 1998. i 2005. bilo je posebno loše. Tijekom tog vremena izbjegavala sam se pogledati u ogledalo jer mi se nije sviđala osoba koja me gleda. Bilo je trenutaka kada sam mislila da neću preživjeti. Imala sam puno problema pa sam se pridružila Anonimnim alkoholičarima", kazala je za Vogue. 

Naomi se također prijavila na odvikavanje od ovisnosti o kokainu 1999. i nastavlja pričati o svojim iskustvima s drogama i alkoholom kako bi pomogla drugima.

Bradley Cooper

Glumac Bradley Cooper je izjavio za The Hollywood Reporter da je njegov razlog za otrijezniti se bio taj da želi postići nešto više od života. "Više ne pijem niti se drogiram. Shvatio sam da neću ispuniti svoj potencijal i to me jako prestrašilo. Pomislio sam si: 'Zapravo ću si uništiti život".

Pročitajte više