Ovaj film je hrvatski kandidat za Oscara. Jeste li čuli za njega?

Foto: HAVC

U KONKURENCIJI od devet filmova Hrvatsko društvo filmskih djelatnika (HDFD) odabralo je Sigurno mjesto Jurja Lerotića za hrvatskog kandidata za 95. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma, objavio je HAVC.

Petnaest članova Komisije HDFD-a u ponedjeljak, 12. rujna, tajnim je glasanjem u 1. krugu natpolovičnom većinom odlučilo da će film Sigurno mjesto redatelja Jurja Lerotića i producentice Miljenke Čogelje (Pipser) biti predstavnik hrvatske kinematografije na 95. nagradi Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti.

 

Film je svjetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Locarnu na kojem je osvojio tri nagrade: za najboljeg redatelja, najboljeg glumca (Goran Marković) i za najbolji prvi dugometražni igrani film. Osvojio je i nagradu Srce Sarajeva za najbolji film na Filmskom festivalu u Sarajevu.

Radnja prati Damira koji si pokušava oduzeti život dok ga njegova obitelj pokušava spasiti. Sve se događa u razdoblju od samo 24 sata. Režiju i scenarij potpisuje Juraj Lerotić koji je i glavni glumac, a uz njega glume Goran Marković te Snježana Sinovčić Šiškov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.