Ovaj film favorit je kladioničara za osvajanje Oscara nakon objave nominacija

Ilustracija: IMDB

DANAS su objavljene nominacije za ovogodišnju dodjelu nagrada Oscar, a u kategoriji za najbolji film nominirano je 10 filmova - Belfast, CODA, Don't Look Up, Drive My Car, Dune, King Richard, Licorice Pizza, Nightmare Alley, The Power of the Dog i West Side Story.

Film The Power of the Dog redateljice Jane Campion, koji je već osvojio Zlatni globus za najbolju dramu, odmah je nakon objave nominacija postao favorit kladioničara za osvajanje Oscara za najbolji film.

U filmu glume Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons i Kodi Smit-McPhee. Svoju je svjetsku premijeru imao 2. rujna 2021. na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, gdje je osvojio Srebrnog lava za najbolju režiju.

 

Podsjetimo, mnogi su film već prozvali filmom godine, a na stranici Rotten Tomatoes kritičari su za njega imali samo riječi hvale. Njegova ocjena na IMDb-ju trenutno iznosi 6.9 na temelju 95.000 glasova.

Na drugom mjestu kladionica nalazi se film Belfast redatelja Kennetha Branagha, a na trećem mjuzikl West Side Story Stevena Spielberga.

Kladioničari najmanje šanse za osvajanje nagrade daju filmu Nightmare Alley te Netflixovom hitu Don't Look Up.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.