Ova pjesma ostvarila je najgori rezultat Hrvatske na Eurosongu

Foto: Profimedia

Hrvatska je ovih dana prvi favorit za osvajanje Eurosonga zahvaljujući Baby Lasagni i pjesmi Rim Tim Tagi Dim, no mnogi se sjećaju i ne tako davnih vremena kada ne samo da smo bili na dnu kladionica nego i na dnu konačne rezultatske tablice Eurosonga.

Hrvatska je svoj najgori rezultat na ovom natjecanju ostvarila 2018. godine, kada nas je u Lisabonu predstavljala Franka Batelić s pjesmom Crazy. Službeni rezultati Eurosonga pokazali su da je Franka u polufinalu bila 17. od 19 izvođača te da su iza nje bili samo Makedonija i Island.

Iako Franka nije bila prva koja nije izborila finale (otkako se održavaju dvije polufinalne večeri), ostali su postizali bolje rezultate. Dado Topić je u polufinalu bio 16., Feminnem je bio 13., Daria Kinzer je bila 15., Nina Badrić 12., a Klapa s mora 13.

Baby Lasagna mogao bi ostvariti najbolji rezultat u povijesti Hrvatske

Podsjetimo, Baby Lasagna, mladi glazbenik pravog imena Marko Purišić, s pjesmom Rim Tim Tagi Dim uvjerljivo je pobijedio na Dori osvojivši najviše glasova žirija i publike. Baby Lasagna jedan je od favorita ovog najvećeg svjetskog televizijskog glazbenog natjecanja, na kojem će nastupiti predstavnici 37 zemalja.

Trenutno je prvi na kladionicama za pobjedu na Eurosongu, a ako pobijedi, ostvarit će najbolji rezultat na Eurosongu u povijesti Hrvatske.

Pročitajte više