Ova odijela Seana Conneryja prodana su za 60.000 kuna

Foto: IMDB

DVA odijela za koja se smatra da ih je Sir Sean Connery nosio u filmu prodana su za gotovo 7000 funti (oko 60.000 kuna) na internetskoj aukciji.

Smatra se da je pokojna zvijezda nosila odijela u ulozi Jamesa Bonda u filmovima tijekom 1980-ih.

Sivo odijelo, za koje se vjeruje da ga je imao na sebi u filmu Nedodirljivi, u srijedu je prodano za 1625 funti na Lyonovoj i Turnbullovoj dražbi rijetkih knjiga, rukopisa, karta i fotografija.

Svijetlo ​​odijelo, za koje se smatra da ga je Sir Sean nosio ili u Pet dana jednog ljeta ili u Nikad ne reci nikad, prodano je za 5250 funti.

 

U međuvremenu se dokument s otiscima prstiju Mahatme Gandhija - za koji se drži da je možda jedini postojeći - prodan na toj dražbi za 107.500 funti, daleko iznad procjene od 5000 do 10.000 funti.

Cathy Marsden, stručnjakinja za rijetke rukopise i knjige u Lyon & Turnbullu, rekla je: "Jedna od sjajnih stvari u mom poslu je velika raznolikost djela s kojima se susrećete i bogatstvo priča iza njih."

"Na dražbi smo imali doista zanimljive predmete, ali sve što ima veze sa Sir Seanom Conneryjem, uvijek plijeni maštu javnosti", rekla je.

Rijedak primjerak prvog tvrdoukoričenog izdanja Harryja Pottera i kamena mudraca J. K. Rowling prodan je za 5000 funti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.