Otkrivena uznemirujuća istina o dvostrukom životu blogerice sa 666 tisuća fanova

Foto: Instagram

S VIŠE od 666 tisuća pratitelja, Clemmie Hooper bila je jedna od najpopularnijih britanskih mama blogerica sve dok nije otkriven njezin dvostruki život, a od tada se našla na meti brojnih napada.

Clemmie Hopper posvetila se Instagramu 2011. godine nakon što je dobila drugu kćer, a njezin račun Mother of Daughters na toj društvenoj mreži prati više od 666 tisuća ljudi.

No, njezina budućnost na Instagramu mogla bi postati neizvjesna nakon što je priznala da vodi tajni dvostruki život kao online troll, a navodno je napala čak i vlastitog supruga Simona Hoopera, čiji račun Fathers of Daughters ima više od milijun pratitelja.

Par je zajedno dokumentirao svoj naizgled idilični obiteljski život na Instagramu, a osim fotografija luksuznih putovanja u inozemstvo i skupih renovacija, računi su im prepuni i sponzoriranih objava. 

Sve se činilo savršeno do četvrtka kad je Clemmie priznala da je njezin alterego Aliceinwanderlust, račun na tračerskom forumu Tattle.life s reputacijom pljuvanja po influencerima, prenosi braitanski Telegraph.

Česte mete Aliceinwanderlust bile su joj kolegice blogerice među kojima je i Bethie Hungerford (@Hungermama), koju je nazvala očajnom u želji da se proslavi. Aliceinwanderlust neki su optužili i za rasizam, a anonimni račun jednu je mamu blogericu također nazvao agresivnom.

Laura Rutherford, koja ima 23 tisuća pratitelja sa svojoj stranici That Mummy Smile, čak se i obratila Alice i pozvala je da prestane poticati "trolove da joj uništavaju reputaciju".

Neki su posumnjali da je iza anonimnog računa Clemmie, s obzirom na to da od blogerica samo račun Mother of Daughters nikad nije kritizirala. No, sve je to završilo prošli tjedan kad je Hooper u dugom priopćenju na Instagramu priznala da vodi dvostruki život.

34-godišnjakinja je rekla da je otvorila račun nakon što je na forumu vidjela tisuće negativnih komentara o sebi i svojoj obitelji. "Čitajući komentare osjećala sam se paranoično i to je utjecalo na mene puno više nego sam tad znala", rekla je.

Odlučila je napraviti anonimni račun kako bi "ta skupina ljudi pomislila da je jedna od njih" ili čak promijenila njihova mišljenja. Kaže kako je situacija eskalirala kad je počela pisati negativne komentare o drugim blogericama kako bi prikrila svoje tragove.

"Kad su korisnici počeli sumnjati da sam to ja, pogriješila sam komentirajući druge. Žalim zbog svega i duboko mi je žao - znam da je to nanijelo puno boli mnogima", izjavila je. "Nesumnjivo, izgubila sam se u ovom online svijetu i što sam više bila zaokupljena negativnim komentarima, situacija je bila sve gora."

Zatim se ispričala prijateljima i obitelji, a njezin suprug i sam je objavio priopćenje na svom profilu. Napisao je kako je u "usranoj poziciji" te dodao da može samo ostati tiho kako bi zaštitio ženu te nije htio komentirati nešto "o čemu ništa nije znao".

"Istovremeno sam ljut i tužan", napisao je te dodao kako ne može u potpunosti razumijeti zašto je Clemmie to napravila, no i kako su to njezini loši izbori. "Volio bih samo da je mogla razgovarati sa mnom prije nego je postalo previše", napisao je.

Hooper je još napisao kako nije tu da "brani postupke svoje žene ili pruža izgovore za njezina ponašanja". "No, ono što znam je da internetske akcije imaju posljedice u stvarnom svijetu - to je utjecalo na našu obitelj i trebat će neko vrijeme da se oporavi", napisao je.

Prošle godine Clemmie je privremeno napustila internet nakon što su je napali s još jednog online foruma, Mumsnet. Korisnici su je tamo nazvali "moralno sumnjivom" zbog korištenja jedne od svojih kćeri za sponzoriranu objavu na Instagramu. Zatim se i sama priključila forumu kako bi se branila i tamo je negirala da koristi svoju djecu za profit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.