Otkrivena tajna Angeline Jolie: "Trebala je pozvati boga rata na večeru..."

Screenshot: Youtube

SLAVNA glumica Angelina Jolie dobila je prije nekoliko godina priliku da se okuša kao špijunka Međunarodnog kaznenog suda (ICC) i pomogne pri hvatanju jednog od najtraženijih afričkih ratnih vođa, Josepha Konyja.

Koliko god vam se činilo da je ovo dobar scenarij, ovdje se ne radi o snimanju filma, već je glumica ovu ulogu trebala odigrati u stvarnom životu, piše Sunday Times.

Priča je procurila u javnost kad je oko 40.000 dokumenata Međunarodnog kaznenog suda došlo do francuskog istraživačkog portala Mediapart, a dogovori s Angelinom otkriveni su u mailovima glavnog tužitelja Luisa Morena Ocampa.

Angelina je navodno sama došla na ideju da ratnog vođu iz Ugande pozove na večeru prilikom koje bi bio uhićen.

"Zaboravite na druge slavne, nju trebamo. Ona zaista želi pomoći da uhitimo Konyja, a vjerojatno će i Brad Pitt ići s njom", stoji u jednom od mailova.

Kad ju je upitao za Brada, Angelina mu je odgovorila da je Brad u potpunosti podržava i da se moraju dogovoriti oko logistike.

Za Konyjem je inače raspisana tjeralica zbog zločina protiv čovječanstva, te se za njegovo uhićenje nudi nagrada od 32 tisuće kuna, a vjeruje se da se trenutno skriva na granici Sudana i Južnog Sudana.

Ideja ipak nikad nije provedena u djelo, a ni glumica ni ICC nisu se izjasnili zašto.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.