Otac Vanje Horvat 24 sata dnevno brinuo je o njenoj majci: "Ne dam je u dom"

Foto: Instagram/RTL

VANJA HORVAT, bivša supruga Zorana Mamića, objavila je da je preminula njena 73-godišnja majka Dunja o kojoj se godinama brinuo Vanjin otac Hrvoje Horvat, legendarni hrvatski rukometaš.

Hrvoje je proglašen rukometašem stoljeća, a kako kaže, ništa ne bi postigao bez svoje supruge. Zbog toga ni trenutka nije dvojio kad su 2013. godine Dunji dijagnosticirali Alzheimerovu bolest. "Ja sam svjestan da ću napraviti sve da ona do zadnjeg dana bude kod kuće. Ja je ne dam u dom, ne dam je u bolnicu. Borit ću se dokad ću moći. Sve mislim da to što joj ja pružam teško će netko drugi pružiti. Dok vidim da se smije meni je - ovako mi je vedro ko' danas u Novalji", rekao je tad za RTL.

"Dunja je bila najzgodnija cura u Bjelovaru. Ja sam kao jedan od najboljih rukometaša mogao birati. Bila je rukometašica - tukla u obrani, u napadu samo da joj loptu ne dodaš. Uvijek šik, elegantna, takva je bila i kasnije kao profesor. Sposobna, odrješita, stvarno je držala tri ćoška u kući. Ja sam bio puno odsutan s klubom, s reprezentacijom pa sam igrao 4 godine, ona je bila s djecom", prisjetio se tad.

"Htio sam uvijek ono što radim raditi maksimalno dobro i biti najbolji. Ja sad hoću biti najbolji muž. Hoću Dunji pomoći najbolje na svijetu. Ja ne znam jel' joj to čini nekakve emocije, al' ja to radim. Možda joj to negdje proradi. Hoću biti najbolji, Dunji najbolji. I zato neću odmor nikakav. Ja sad živim za nju", zaključio je tad.

Hrvoje i Dunja u braku su bili više od 50 godina. Zajedno su imali troje djece - kćeri Vanju, široj javnosti poznatiju pod prezimenom bivšeg supruga Zorana Mamića, i Jasenku koja je bila udana za rukometaša Iztoka Puca koji je preminuo 2011. godine te sina Hrvoja koji je danas pomoćnik Line Červara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.