Oskarovka smršavila 45 kg u šest godina: "Nisam bila ovako mršava od fakulteta"

Foto: Profimedia/EPA

Američka glumica i oskarovka Kathy Bates (76) pojavila se na dodjeli nagrada Emmy i oduševila novom linijom.

Kathy je posljednjih godina radila na svojoj kilaži. Za Variety je govorila o ulozi Madeline Matlock u televizijskoj seriji Matlock te kaže da joj je izdržljivost koja je potrebna za tu ulogu predstavljala najveći izazov. Otkrila je da joj je gubitak na kilaži u tome pomogao.

"Iznimno mi je pomoglo što sam u posljednjih šest ili sedam godina smršavila 45 kilograma. Mislim da nisam bila ovako mršava otkako sam bila na fakultetu", rekla je.

Kada je 2011. glumila u seriji Đavolja odvjetnica (Harry's Law) bila je teža nego ikad prije. "Morala sam sjesti kad god sam imala priliku. Bilo mi je teško hodati. Sramim se što sam si dopustila da izgubim toliku formu, ali sada imam ogromnu količinu energije", rekla je.

2020.

Ide u mirovinu

Kathyjina karijera traje više od šest desetljeća. Primila je razna priznanja, među kojima su nagrade Emmy i Zlatni globus te Oscar, koji je dobila za ulogu Annie Wilkes u trileru Misery 1990. godine. Bila je nominirana i za Tony i BAFTA-u. 

U nedavnom intervjuu za New York Times potvrdila je da odlazi u mirovinu nakon svog posljednjeg projekta, televizijske serije Matlock. U mirovinu je htjela otići i ranije. Nakon uloge u filmu, koji nije imenovala, htjela se povući iz svijeta glume te je rekla svojim agentima da ide u mirovinu.

Oni su joj unatoč tome poslali scenarij za Matlock, reboot istoimene odvjetničke serije koja se prikazivala od 1986. do 1992. godine. Za razliku od originalne serije u kojoj je protagonist bio muškarac, odvjetnik Ben Matlock kojeg je utjelovio Andy Griffith, nova serija pratit će odvjetnicu Madeline Matlock, koju glumi Bates. Na seriji je radila Jennie Snyder Urman, kreatorica serije Jane the Virgin.

 

 

 

Madeline Matlock je starija odvjetnica koja ima osjećaj da je zbog svojih godina postala nevidljiva, no to ju ne sprječava u borbi za pravdu. Oskarovku je uloga privukla jer se i sama osjećala nevidljivo, pogotovo na početku karijere, tako da je odlučila odgoditi mirovinu. Ipak, nakon mjeseci napornog snimanja spremna je za oproštaj.

"Odjednom mi se pružila prilika da iskoristim sve za što sam se molila, radila i borila se. I to je iscrpljujuće", rekla je. "Ovo će biti moj posljednji ples."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.