"Orgija tolerancije": Predstava za odrasle o proždiranju i ekstazi

   

INTRIGANTNI belgijski umjetnik Jana Fabre, nakon brojnih svjetskih pozornica, predstavit će se publici Dubrovačkih ljetnih igara na terasi tvrđave Revelin s predstavom "Orgija tolerancije". Fabre potpisuje koncept, režiju, koreografiju i scenografiju ovog djela koje glumu kombinira s frenetičnim plesom, a karakterizira ga i improvizacija te originalne glumačke replike.

Glume Katarina Bistrović Darvaš, Goran Navojec i Ivana Jozić

Predstava se bavi odnosom pojedinca i kapitalističkoga društva, surovog kapitalizma u kojemu ljudi postaju grabežljive životinje čije je preživljavanje vođeno kupovinom, a oni koji ne mogu ići u korak s takvim društvom su marginalizirani, odbačeni. Ovo je uistinu provokativna predstava koja naglašava negativne strane modernog svijeta u kojemu je vidljiv i porast tolerancije neofašizma.

Glumačka postava koja je i napisala tekst sastoji se od devet glumaca i plesača iz cijeloga svijeta, a čak troje je iz Hrvatske: Katarina Bistrović Darvaš, Goran Navojec i Ivana Jozić. "Orgija tolerancije" nastala je u siječnju ove godine suradnjom Fabreove kuće Troubleyn, Dubrovačkih ljetnih igara i nekoliko međunarodnih festivala, a festivalska publika je ima priliku pogledati večeras i sutra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.