Optužili ih za rasizam jer nisu držale curu za ruku, onda se javila njena mama s pravom istinom

Foto: Twitter

UČENICE srednje škole u Santa Feu, gdje je nedavno došlo do pucnjave u kojoj je ubijeno deset i ozlijeđeno 13 ljudi, pjevale su američku himnu na jednoj košarkaškoj utakmici, a prije toga su odale počast preminulim i ozlijeđenim školskim kolegama.

Međutim, nastala je prava pomutnja oko fotografije koja je nastala u tom trenutku, a koja je podijeljena na Twitteru NBA lige. Naime, na fotki se vidi šest djevojaka koje se drže za ruke i gledaju u pod, dok sedmu djevojku na fotografiji, Afroamerikanku Nicole, ostale cure ne drže za ruku.

Na društvenim mrežama je odmah nastao kaos te su mnogi za ovo okrivili - rasizam. "Zašto nitko ne drži njenu ruku?", "Rasizam je stvarnost", "Ovo je mikroagresija prema njoj", "Ako su joj prijateljice, zašto je ne drže za ruku?", "Zašto bijele cure ne drže crnu curu za ruku?", komentirali su tviteraši.

A onda se javila mama djevojke koja se ne drži za ruku s drugima.

"Ja sam mama 'crne cure'. Ljudi poput vas i kuhaju ta rasistička sranja. Samo tražite nešto što možete povezati uz rasu. Ove cure su njene prijateljice. Nemate pojma što govorite i zato začepite", napisala je najprije, no to ekipi na Twitteru nije bilo dovoljno pa su tražili objašnjenje.

"Moja kći nije htjela plakati prije pjevanja, a upravo bi se to dogodilo da se držala za ruke s ostalima. To je razlog, a ne rasa", napisala je i dodala fotografiju na kojoj se vidi da je tu bilo još cura koje se nisu držale za ruke s drugima.

Ljudima to i dalje nije bilo dovoljno pa su počeli propitkivati je li ona zaista njezina majka. Nakon svega se snimkom javila i sama Nicole i sve zamolila da prestanu vrijeđati njene prijatelje i njen grad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.