"Oprosti nam": Umjetnici crtaju u čast trudne slonice ubijene petardom u ananasu

Foto: Facebook/Twitter/Instagram

UMJETNICI se na društvenim mrežama opraštaju od trudne slonice koja je prije nekoliko dana ubijena nakon što je pojela ananas u kojem je bio vatromet.

Emotivne ilustracije na koje je zaista teško ostati imun preplavile su Twitter, Instagram i Facebook. "Oprosti nam u ime čovječanstva", poručili su ilustratori svojim crtežima.

Ovo su samo neki od njih. 

Podsjećamo, stravičan primjer zlostavljanja životinje dogodio se u Indiji, u okrugu Malappuram u Kerali. 

Naime, ubijena je trudna slonica nakon što je pojela ananas u kojem je bio vatromet. Navodno su je time nahranili lokalci, pišu tamošnji mediji. Tragični incident dospio je u javnost nakon što ga je detaljno opisao jedan šumski rendžer na svom Facebook profilu.

U detaljnom postu na društvenim mrežama otkrio je da je divlja slonica stigla iz šume te je lutala oko obližnjeg sela u potrazi za hranom. Kad je kročila na ulicu Malappurama, lokalci su joj ponudili ananas u kojem je bio vatromet. Voće je eksplodiralo u ustima trudne slonice.

Eksplozija joj je teško ozlijedila jezik i usta. U teškoj muci i gladi hodala je oko sela, ali ništa nije uspjela pojesti zbog svojih ozljeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.