Odvjetnici Russella Branda o optužbama: Žena ne razlikuje glumu od stvarnosti

Foto: Profimedia

Russell Brand zanijekao je da je seksualno napao ženu na filmskom setu, rekavši da se njegova tužiteljica loše sjeća događaja. Kako piše BBC, u građanskoj parnici u studenom žena je optužila glumca i komičara da se razgolitio i napao ju dok je snimao Arthura 2010. godine.

Međutim, Brandovi odvjetnici navode kako je tužba "temeljena na lažnoj tvrdnji", a to je da je glumac u to vrijeme bio u vidno alkoholiziranom stanju. "Glumio je pijanog lika, ali je u stvarnosti bio trijezan. Čini se da žena ne može razlikovati glumu od stvarnosti.", stoji u njihovom očitovanju podnesenom u utorak.

U svojoj tužbi na Vrhovnom sudu države New York neimenovana žena tvrdi da je glumac "izgledao alkoholizirano, mirisao je na alkohol i nosio je bocu votke na setu". Zatim se, kako tvrdi, "pokazao" pred glumcima i ekipom na setu.

Žena je navela da je kasnije istog dana Brand ušao u kupaonicu za njom i napao je dok je član produkcijske ekipe čuvao vrata izvana. U svom odgovoru Brand je demantirao te optužbe i rekao da ne prepoznaje njezino ime ni fotografiju te da se ne sjeća da je s njom imao bilo kakve interakcije.

Suočen je s nizom drugih optužbi za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje

U očitovanju njegova odvjetničkog tima stoji: "Poznato je da je lik Arthur Bach, kojeg je izvorno glumio Dudley Moore u komediji Arthur iz 1981., pijanica. Brand, glumac i komičar, igrao je istu ulogu u remakeu iz 2010. Iako je Brandov posao bio glumiti pijanca u filmu, on nije popio ni gutljaj alkohola niti je konzumirao drogu u bilo kojem trenutku tijekom produkcije."

Brandov odvjetnik također je dodao da je "otvorena boca alkohola" bila rekvizit za film. Njezino "loše sjećanje na događaje koje je navela u svojoj tužbi, više od 13 godina nakon što su se navodno dogodili, kobno je za njezine tvrdnje", dodaje se u priopćenju.

U vrijeme snimanja Brand, prema tvrdnjama svojih odvjetnika, nije uzimao drogu ni alkohol oko osam godina. Filmski studio Warner Bros Pictures i druge tvrtke uključene u produkciju također se navode kao optuženici.

Inače, komičar je suočen s nizom drugih optužbi za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje između 2006. i 2013. godine. U prosincu je londonska metropolitanska policija priopćila da je ispitan u vezi s devet navodnih kaznenih djela te da se istraga nastavlja. Ranije je ustvrdio da su njegove veze "uvijek" bile sporazumne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.