Oduvijek ste se pitali treba li zamatati hranu u sjajnu ili mat stranu folije? Evo odgovora

Foto: 123RF

KAO i svi, i vi ste vjerojatno primijetili da aluminijska folija ima dvije strane, sjajnu i mat. Nekim ljudima draže je hranu umatati u sjajnu stranu, dok je drugima draža mat strana, no tko je u pravu? Je li uopće itko u pravu?

Reflektira li sjajna više topline ili je mat strana bolja u tome?

Evo konačnog odgovora: ako koristite sjajnu stranu, koristite foliju na pravi način. No ako koristite mat stranu, i vi koristite foliju na pravi način.

Prema Reynold's Kitchenu, sjajna i mat strana nemaju nikakve veze s kuhanjem, one su tu samo kao nusprodukt proizvodnje.

"Folija se melje u slojevima tijekom proizvodnje. Glodanje je proces u kojem se pomoću topline i trena nastoji razvući folija na željenu debljinu. Istodobno se melju dva sloja folije jer bi u suprotnom ona pucala tijekom proizvodnje. Strana na kojoj se ta dva sloja dodiruju jest mat strana. Učinak folije je isti bez obzira na to koju stranu koristite", piše na njihovoj stranici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.