Odjavni koncert porečkog jazz festivala: Obujte plesne cipelice i uživajte uz Sanmeru

NAKON što je od 9. do 12. srpnja romantičnom pozornicom smještenom tik uz more prodefilirala krema svjetskog jazza i oduševila dupkom punu publiku, Poreč se nedvojbeno smjestio na jazz kartu svijeta. Ove subote, 21. kolovoza, organizatori Valamar Jazz Festivala organiziraju odjavni koncert na Gradskoj rivi u Poreču na kojem će nastupati salsa i afro-cuban atrakcija, grupa Sanmera. Koncert počinje u 21 sat, ulaz je besplatan.

Oformljen 1998. godine kao projekt austrijskih jazz glazbenika, sastav Sanmera se razvio u vrhunski deseteročlani salsa orkestar s međunarodnom reputacijom. Tijekom godina vođa sastava i saksofonist Klaus Bräuer složio je "dream-team" s nekim od najvećih glazbenika sa Kube, iz Kolumbije i Austrije. Sada je to zaisna izvrsna kombinacija precizne puhačke sekcije, melodiozne i zarazne udaraljke, maštovite klavijature, čista i stalno prisutna bas linija, suptilni prateći vokali i izuzetni glasovi glavnih vokala – Yaqueline Castellanos i Luisona.

>Tamara Obrovac dovela vrhunski jazz u Poreč: Festival je Hrvatsku upisao na jazz kartu svijeta

Vjerujemo da svima koji su bili na glavnom dijelu festivala nije potrebna posebna pozivnica da ponovo posjete Poreč i uživaju u vrhunskim jazz notama, a svima onima koji su glavni dio festivala propustili, subotnji odjavni koncert može biti motivacija da drugo izdanje porečkog festivala već sad upišu kao nezaobilazan glazbeni događaj sljedeće godine.

Na kraju, dovoljna je pozivnica karizmatične ravnateljice festivala Tamare Obrovac na odjavni koncert. "Svi ste pozvani, obucite dobre cipele, Sanmera će vas sigurno rasplesati, a ni žedni nećete ostati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.