Novo IN mjesto u Zagrebu subotom: Otkrili smo gdje biste trebali doći na ručak

Foto: Press

KRAJEM prošle godine otvoren je Hilton Canopy u zagrebačkom Branimir Centru, a osim ugodnog bara u kojem možete provesti dobar dio dana, pažnju je brzo privukao i eklektično uređeni restoran ReUnion, posvećen lokalnoj kuhinji, ali i lokalnim simbolima poput starih ambalaža kultnih hrvatskih proizvoda.

Naime, na tom je mjestu svojevremeno postojala tvornica Union (otud ime restorana), kasnije preimenovana u Josip Kraš.

ReUnion se na gastronomskoj sceni odlučio nametnuti svojim pažljivo odabranim i pripremljenim a la carte jelovnikom, izborom lokalnih piva i dnevnoj ponudi kreativnih jela pripremljenih od svježih namirnica. Nakon jela s Dolca koja se serviraju radnim danima te nedjeljnim obiteljskim ručkom, gostima su odlučili subotom ponuditi najbolje od azijske gastronomije pod vodstvom master chefa azijske kuhinje Tike Ram Sharme, koji je radio u restoranima hotela Four Seasons u Mumbaiju, na Sejšelima i u Dohi te u jednom od najboljih svjetskih restorana Nobu.

Kako je naglasio direktor hotela Miroslav Luketić, Canopy je lokalno usmjeren no želja im je iskoristiti Tikino kulinarsko znanje. Naime, iza njega je 12 godina radnog iskustva.

Ove subote gostima će ponuditi edamame grahorice s morskom soli, tuna tartar, maki, soba rezance s kozicama ili povrćem u tempuri, Teppanyaki piletinu s rižom, jajima i mladim lukom te Yuzu cheesecake.

Iz restorana ReUnion najavili su i posebnu tematsku večer sljedećeg petka, 12. travnja od 20 sati. Kako kažu, uparivat će ukusnu hranu i najbolja hrvatska craft piva. Večeru priprema glavni chef ReUniona Marinko Topalović, a cijena menua od pet sljedova iznosit će 290 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.