Norveški punkeri izveli "U svetu postoji jedno carstvo" iz showa Branka Kockice

Screenshot: YouTube

NORVEŠKI "punk zbor" Svartlamon Hardkor, poznat već po obradama pjesama iz bivše Jugoslavije, izveo je uzvodnu pjesmu iz jedne od najpopularnijih dječjih emisija u bivšoj zemlji, "Kocka, kocka, kockica", koju je 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća vodio Branko Miličević Kockica.

Zbor surađuje sa srpskim glazbenikom Jovanom Pavlovićem koji živi i radi u Norveškoj, a u nekoliko navrata već su zajedno posjetili Beograd. Prije dvije godine bend je obradio i pjesmu "Deda Mraze", a publika ih već pamti i po obradama dječje pjesme "Zakleo se bumbar" te po obradi partizanske himne "Po šumama i gorama".

Bend, koji bi se mogao opisati i kao punkerski zbor, nastao je iz protesta protiv odluke vlasti u Trondheimu da sruši dio grada u kojem većina članova živi. Čine ga muškarci različitih zanimanja, od radnika u tvornici preko zubara pa do nastavnika, IT stručnjaka i odvjetnika, no kažu kako su svi zakleti punkeri i rokeri.

"Svaka čast, Jovane!!! Ponosni smo što Norvežani pjevaju ovakve pjesme!!! Vraćaš nas u djetinjstvo!!! Moja 3 sina pjevaju pjesmu Deda Mraze u stilu Vašeg zbora!" samo je jedna od reakcija na njihovu posljednju izvedbu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.