Nitko joj nije ni do koljena: Angelina s trona najmoćnijih svrgnula i Oprah

UZ USPJEŠNU glumačku karijeru, utrapopularnog supruga i šestero djece, Angelina je postala najmoćnija osoba na svijetu. Prema mišljenju magazina Forbes, Angelina, koja danas slavi 34. rođendan, popularnija je i utjecajnija čak i od Oprah Winfrey iako kraljica showova zarađuje deset puta više. "Uz to što zarađuje duplo više nego prošle godine, Angelina je postala najutjecajnija osoba na svijetu. Ona se neprestano nalazi u centru zbivanja. Ili zbog Brada Pitta, djece ili zbog svojih avanturističkih uloga", izjavio je za Daily Mail Matthew Miller, viši urednik magazina Forbes.

Iako to proteklih godina nije bio slučaj, u 2009. godini ljestvicu najmoćnijih su većinom zauzele žene

"Sve to vodi do jednog velikog celebrity branda zbog kojeg ima Angelina pravo na mnogo veću plaću kao glumica, s obzirom da će se i film bolje prodati i gledati ako u njemu glumi baš ona", dodaje Miller. Dok je Angelina zaradila tek (?) 16 milijuna u 2008. godini, Oprah koja je nakon dvije godine pala na drugo mjesto, zaradila je vrtoglavih 167 milijuna funti. Iako to proteklih godina nije bio slučaj, u 2009. godini ljestvicu su većinom zauzele žene dok je najmoćniji muškarac na svijetu popularni golfer Tiger Woods tek na petom mjestu.

Osim Angeline Jolie, veliki uspjeh je postigla i treće plasirana pjevačica Madonna. Kao na ljestvici najpopularnijih, kraljica popa je također skočila na ljestvici najbolje plaćenih u 2009. godini, s 21. mjesta popela se visoko četvrto mjesto. Uz "Sticky and sweet" turneju te mnogo reklame zbog razvoda sa suprugom Guyem Ritchijem, Madonna je zaradila 66,9 milijuna funti. Po zaradi je slijede Steven Spellberg, George Lucas te najplaćenija Oprah Winfrey. Kad je popularnost i moć u pitanju, odmah iza Madonne, na četvrtom mjestu je zasjala Beyonce Knowles.

A.M.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.