Nina Skočak testirala muškarce na menstrualne bolove. Njihove reakcije su hit

Foto: Screenshot Instagram

Nina Skočak, nezavisna kandidatkinja na EU izborima, provela je inovativnu akciju testiranja muškaraca sa simulatorom menstrualnih bolova kako bi podigla svijest o potrebi uvođenja menstrualnog bolovanja u Hrvatskoj, po uzoru na Španjolsku. Reakcije muškaraca, od kojih su mnogi bili šokirani intenzitetom bolova, izazvale su pažnju na društvenim mrežama.

"Kao da imam trakavicu", "Klasična bol, ali nekako čudna", "Osjećam cirkulaciju u trbuhu", "Ubitačno", "S ovim bolovima ne bih mogao ići na posao", neke su od reakcija. 

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu. 

"Menstruacija ne smije biti tabu. Nije dovoljno samo međusobno pričati o menstrualnim bolovima, potrebno je i da ih ljudi stvarno shvate. Naša akcija je pokazala koliko su ti bolovi stvarni i koliko je bitno da se uvede menstrualno bolovanje", izjavila je Nina.

Podsjećamo, Nina je ekskluzivno na Indexu najavila kandidaturu za Europski parlament. Po struci je novinarka i politologinja, a trenutno živi i radi u Bruxellesu. Politikom se bavi već nekoliko godina i smatra da su upravo mladi ti koji će uvesti promjene i otkriti pozitivnu stranu politike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.