Nije se mogla seksati s mužem bez velikih bolova: Rekla sam mu da bude s drugima

Ilustracija: 123rf (na naslovnoj fotografiji se ne nalazi osoba iz članka)

KENDRA BLAIR (39) u brak je ušla kao djevica, a vrlo brzo je saznala da se ne može seksati bez velikih bolova. Bilo joj je 19 godina. Dijagnosticiran joj je vaginizam, stanje u kojem svaki pokušaj penetracije rezultira bolnim grčevima vaginalnih mišića. 

U braku bez seksa provela je 12 godina, a onda se par odlučio razvesti. Danas je Kendra zaručena za drugog muškarca i odlučna je u namjeri da s novim mužem ima normalan seksualni život. 

Da se ne može seksati shvatila je već prve bračne noći, prije 20 godina, no tad je to pripisala živcima. Situacija se neprestano ponavljala narednih mjeseci, a za Metro je otkrila da je počela dobivati napadaje panike kad god bi pokušala spavati s mužem. 

"Kao da sam u sebi imala neku kost kroz koju se moj muž nije mogao probiti. Mjesecima smo bili frustrirani. Znala sam da nešto nije u redu, ali svi su mi samo govorili da se opustim", ispričala je. 

Kad je napokon otišla kod ginekologa i tamo je doživjela neugodno iskustvo jer joj je pregled bio jako bolan. Tek je pet godina kasnije smogla hrabrosti otići kod drugog doktora koji joj je dijagnosticirao vaginizam. 

"Osjetila sam olakšanje kad mi je to rekao jer je to bio dokaz da nisam luda. Rekao mi je da nisam jedina", kaže Kendra. 

Zbog svog stanja je, kaže, imala problema u prvom braku. 

"Prije nego što smo se razveli, govorila sam mu neka spava s drugim ženama. Naravno da to nisam željela, ali oboje smo bili jako frustrirani. Imali smo i drugih problema, nismo se razveli samo zbog nedostatka seksa, ali to je doprinijelo. Nakon nekog vremena prestala sam pokušavati jer sam znala da će me boljeti", rekla je.

Nakon razvoda, izgubila je samopouzdanje. Kaže da je željela novu vezu, no da se bojala da će je muškarci odbijati kad saznaju za njeno stanje. 

Kad je upoznala sadašnjeg zaručnika Seana, odmah mu je otkrila svoj problem, a on je to prihvatio i uskoro su postali par. 

Nakon toga je počela ići na psihoterapiju i raditi vježbe za opuštanje mišića te su se Sean i ona uspjeli poseksati nekoliko puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.