Nick Cave je i prije osam godina izgubio jednog sina, dječak je poginuo s 15 godina

Foto: Profimedia

SVIJET obilazi vijest da je umro Jethro Lazenby, 31-godišnji sin Nicka Cavea.

"S puno tuge mogu potvrditi da je moj sin Jethro preminuo. Bili bismo zahvalni za obiteljsku privatnost u ovom trenutku", stoji u priopćenju koje je danas objavio slavni pjevač. Detalji događaja nisu poznati, a obožavatelji Nicka Cavea su u šoku. 

Ovo je već druga ovakva tragedija u životu Nicka Cavea.

Naime, 2015. godine umro je njegov 15-godišnji sin Arthur u tragičnoj nesreći koja se dogodila u Brightonu. 15-godišnji Arthur je poginuo u padu s litice. Kasnije se saznalo da je dječak bio pod utjecajem droge, a tragedija je potpuno slomila slavnog glazbenika.

Nije sakrivao koliko mu je tragedija promijenila život

Pjevač Bad Seedsa o tom je gubitku prvi put progovorio u dokumentarcu One More Time With Feeling iz 2016. godine, a sad je u odgovorima na pisma svojih fanova na stranici Red Hand Files još jednom otvorio dušu.

U odgovoru obožavateljici koja je napisala da stalno osjeća prisutnost svog pokojnog muža Cave je opisao da je njegov sin volio bubamare, a kad je glazbenik posjetio mjesto na kojem je mladić poginuo, ugledao je jednu.

"Dva dana nakon što nam je sin poginuo, Susie i ja smo otišli do litice s koje je pao. Kad je Arthur bio mali, obožavao je bubamare. Crtao ih je. Identificirao se s njima. Stalno je govorio o njima. Dok smo sjedili tamo, bubamara je sletjela na Susienu ruku.

Oboje smo je vidjeli, no nismo ništa rekli jer, iako smo prepoznali značenje, nismo htjeli umanjiti enormnost svoje tragedije nekim malim prikazom maštarije. Tuga je bila nešto novo za nas", napisao je.

Dodao je da su bubamare bile prisutne u još nekoliko značajnih prilika nakon smrti njegovog sina.

"Nismo bili svjesni koliki su apetiti tuge. Kad smo se vratili kući, dok sam otvarao vrata kuće, bubamara mi je sletjela na ruku. Otada Susie i ja viđamo bubamare posvuda. Kad smo Warren i ja radili na posljednjem albumu, roj bubamara je uletio u studio.

Ne znam što da mislim o tome, ali svaki put kad vidim bubamaru, osjećam se kao da sam dobio potvrdu da se događa nešto izvan mog shvaćanja, iako je vjerojatno samo riječ o sezoni bubamara", napisao je.

Tom prilikom on i njegova supruga su ispričali da se jako boje za svog sina Earla, koji je blizanac preminulog Arthura.

Nakon tragedije je snimio mračan album u kojemu je iznio sve emocije

Godinu dana nakon Arthurove smrti Cave je snimio najosobniji album svog života Ghosteen.  Kritičari su Ghosteen opisali kao jedno od Nickovih najboljih izdanja, a mnogi su to pripisali golemoj količini tuge s kojom se australski glazbenik nosio stvarajući album.

"Što se događa kad vam se dogodi toliko katastrofalan događaj koji vas naprosto promjeni? Mijenjate se iz poznate u nepoznatu osobu. Kad se pogledate u ogledalo, prepoznajete osobu koja ste nekad bili, ali osoba iznutra je neka druga", rekao je Cave prije nego što je album ugledao svjetlost dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.