Neki gejmeri kažu da je GTA 6 previše woke za njih: "Nema nijedne bijele osobe"

Foto: Press

Nakon godina čekanja fanovi su napokon dobili prvi pogled na GTA 6 u traileru koji je u prva 24 sata imao 67 milijuna pregleda. I dok je većina reakcija bila izrazito pozitivna, neki su bijesni što je žena u glavnoj ulozi, a šire se i glasine da je Lucia trans. Osim toga, smetaju im i crnci.

 

"Ovo je teorija zamjene bijelaca", glasio je jedan smiješni komentar ispod trailera, dok je drugi trol napisao: "U ovom traileru nema nijedne bijele osobe. Veliko iznenađenje." Na Twitteru/X-u jedan je korisnik spojio snimke zaslona crnih likova i napisao: "Previše woke."

Ismijavanje pahuljica

Ove reakcije dolaze unatoč tome što je prema američkom popisu stanovništva Miami zapravo nevjerojatno raznolik, na čemu se temelji Vice City, u kojem se odvija radnja GTA 6. 66 posto stanovništva Miami Gardensa su crnci, dok Hispanci čine 30.8 posto.

Iako postoje područja, kao što su Miami Beach i Miami City, koja imaju većinu bjelačkog stanovništva, GTA 6 je crpio inspiraciju baš iz Gardensa. Twitter/X preplavljen je reakcijama koje ismijavaju "pahuljice" koje se ne mogu nositi s realističnim elementima igre.

Što nam je trailer otkrio?

Kao što se već godinama šuška, iz trailera se može zaključiti da ćemo u glavnoj ulozi igrati s djevojkom. Tu je i mladić, s kojim će se, kako se čini, također moći igrati. U kratkom traileru potvrđeno je da se vraćamo u okruženje legendarnog Vice Cityja.

O priči se jako malo zna. Iz ove minute i pol može se zaključiti da ćemo igrati s djevojkom koja je izašla iz zatvora te s njenim dečkom. Tko su oni i zašto su se odali kriminalnim aktivnostima, morat ćemo pričekati da saznamo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.