"Ne masturbiraj, nećeš imati grudi": Donosimo vam 15 bizarnih seks savjeta iz prošlog stoljeća

Foto: Guliver/Cover Images

VREMENA se, srećom, mijenjaju. Iako su neke mudrosti koje su nam naši djedovi i bake pokušali prenijeti za života bile korisne, neke su, poput onih što se tiču intime, danas potpuno smiješne. Donosimo vam 15 najčudnijih savjeta za krevet i intimne odnose koji su se, nažalost, prakticirali u prošlom stoljeću.

1.Nikada ne namještaj čarape ili grudnjak dok te on gleda.

Moraš ga dočekati spremna, sređena i mirišljava. Za snošaj se pripremi ranije i nikada nemoj dozvoliti da te on čeka. Uredi se u drugoj sobi i kada sve bude na svom mjestu možeš se pojaviti pred svojim muškarcem.

2. Ne raspravljaj u krevetu i izbjegavaj ružne riječi

Dirty talk u krevetu danas je mnogima neizbježan dio veze koji vole i muškarci i žene, ali je nekad ženama savjetovano da izbjegavaju vulgarnosti u krevetu jer bi ih njihov muškarac mogao početi smatrati lakim i previše slobodnim ženama.

3.Moraš biti odlična ljubavnica, u suprotnom riskiraš nevjeru

Iako je dirty talk bio nepoželjan, majstorije u krevetu su bile poželjne, i to samo zato da muškarac ne bi "otišao" drugoj ženi koja je vatrenija. Isto je vrijedilo i za muškarce, doduše, pa su seksualni terapeuti tvrdili da do razvoda braka najčešće dolazi zato što se žene u krevetu "prave fine", a muškarci se ne trude dovoljno.

4. Da bi medeni mjesec bio dobar, uzmite različite sobe u hotelu

Psiholog Herman Rubin je u jednoj od svojih knjiga parovima savjetovao da je za vrući medeni mjesec potrebno spavati u različitim sobama, kako bi dama imala vremena i prostora pripremiti se za seks. Smatrao je da je priprema za odlazak u krevet sramotan prizor kojeg muž nikako ne bi trebao vidjeti.

5. Nikada se ne seksaj dok imaš mjesečnicu

U prošlom stoljeću se smatralo kako je odnos u periodu dok žena krvari krajnje prljav i nedopušten čin, a neki su čak tvrdili kako će žena nakon seksa tijekom menstruacije krvariti više i zaraditi ozbiljne zdravstvene posljedice.

6.Redovno se ispiri dolje mirisnim kupkama

Iako većina žena zna da je pranje kupkama i gelovima za tuširanje koji nemaju prilagođenu formulu jako štetno za intimno zdravlje, 50-tih se ženama savjetovalo ispiranje sapunom i kupkama kako bi bile što ženstvenije i poželjnije svom partneru.

7. Koristi samo uloške da sačuvaš svoju nevinost

U prošlom stoljeću vjerovalo se kako upotreba tampona oštećuje himen i kako žena može izgubiti nevinost korištenjem istih. Srećom, danas je jasno da se nevinost gubi prvim seksualnim odnosom.

8.Pazi kako sjediš!

Ključ dobro odrađenog spoja je u načinu na koji sjediš. Sjedi kao dama, ni slučajno nemoj žvakati kaugumu i nemoj odavati dojam da ti je dosadno u njegovom društvu.

9. Ne masturbiraj! Samozadovoljavanjem grudi prestaju rasti

Osim sulude priče kako se od masturbacije može oslijepiti, nekad je postojala teorija da zbog previše samozadovoljavanja ženske grudi prestaju rasti. Tako se mladim curama savjetovalo da drže prste dalje od gaćica, ako ne žele ostati ravne kao daske cijeli život.

10. Neka ti gaćice uvijek budu savršeno čiste. I ružičaste boje...

Najseksi komadom rublja smatrale su se ružičaste gaćice s volanima koje su muškarce, navodno, dovodile do ludila. Ženama se savjetovalo da za dobar komad donjeg rublja izdvoje novca koliko je potrebno i da nikada ne nose nekvalitetne komade.

11. Ne trči! Poderat ćeš čarape

Osim što se žena na početku prošlog stoljeća oblačila slojevito i neudobna odjeća je bila njezina svakodnevica, nije bilo poželjno da hoda brzo ili trči, jer muškarcima bilo kakva aktivnost tog tipa nije bila erotična.

12. Ne pokazuj mu lice ujutro, ne želi te vidjeti barem pola sata

Ako je vjerovati člancima iz tog doba, muški seksualni terapeuti su savjetovali ženama da se klone svog supruga ujutro. "On vas ne želi vidjeti barem pola sata nakon buđenja", savjetovao je jedan oda tadašnjih seksualnih terapeuta, pa je bilo poželjno da žena ustane prva i spremi doručak dok mužjak ne poželi ponovno da je vidi.

13. Neka ti kosa UVIJEK miriše savršeno

Osim što se od žene očekivalo da u kuhinji pripremi tri obroka dnevno, očekivalo se da joj pritom kosa UVIJEK miriše savršeno. Muškarci jednostavno vole mirisati i dodirivati kosu svojih nježnijih polovica.

14. Pusti njega da vodi razgovor

Krajem 30-tih bilo je poželjno da žena priča samo o modi i cipelama. Nikakvo iznošenje  stavova o društvu, politici, umjetnosti ili sportu nje dolazilo u obzir. "Nikog ne zanima što ti misliš o tome, osim tvog supruga", savjetuje jedan časopis iz 1938.

15. Nikada mu nemoj reći da te boli glava ili da nisi raspoložena

Ovako je govorila i Žuži Jelinek. Mužu uvijek treba dati pikice. "Svrha seksa je da on bude zadovoljan i da se zaštite njegovi osjećaji", kaže jedan autor s kraja 20-tih. Ženi se savjetovalo da se seksa uvijek i da će u protivnom on zbog povrijeđenih osjećaja spas potražiti u nekoj drugoj ženi.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.