Ne ignorirajte ovakve pojave na noktima, to može biti znak teške bolesti

Foto: Facebook

MANIKERKA Jean Skinner na Facebooku je objavila fotografiju nokta svoje klijentice. Jean tvrdi da je, čim ga je vidjela, znala da je riječ o težem zdravstvenom problemu, što je na kraju potvrdio i liječnički pregled.

S dopuštenjem klijentice objavila je na Facebooku fotografiju kako bi upozorila druge da ne ignoriraju ovakav simptom.

"Prije nekoliko tjedana došla mi klijentica koja je godinama išla u salone za manikuru. Na noktu je imala vertikalnu tamnu prugu. Čim je sjela rekla mi je da treba dovoljno tamnu boju da prekrije tu crnu prugu. Saloni za manikuru postavili su joj nekoliko različitih "dijagnoza". Neki su tvrdili da joj nedostaje kalcija, neki da je nasljedno, a neki da je riječ o nakupini krvi.

To je melanom!!! Nisam je htjela preplašiti, no rekla sam joj da mora hitno otići liječniku. Nazvala me danas i rekla mi da je riječ o vrlo agresivnom obliku melanoma koji se proširio na limfne čvorove. Njezine prognoze nisu dobre. Ljudi, molim vas da obratite pozornost na promjene na noktima. Čudne promjene na njima često nisu zabrinjavajuće, no ponekad mogu biti znak vrlo ozbiljnih bolesti. Pripazite na nokte, na rukama i nogama, pogotovo kod starijih osoba i svojih bližnjih koji nisu fizički u stanju primijetiti te promjene. Rane dijagnoze mogu napraviti veliku razliku", napisala je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.