Nakon dulje pauze Deen se vraća i priprema za Eurosong: Glazbeni ukus na Balkanu sve je lošiji

Foto: Index

PRIZNALI to ili ne, Eurosong svi vole pratiti i komentirati. Na scenu se vraća i Deen, pjevač iz Bosne i Hercegovine o kojemu se dugo nije ništa čulo u Hrvatskoj. Sada je skupio ekipu, pjevačicu Dalal Midhat Taladžić, repera Jala i našu violončelisticu Anu Rucner, te je snimio spot i pjesmu s kojom će se predstaviti na Eurosongu.

"Sve se promijenilo za 360 stupnjeva. Imao sam dulju medijsku pauzu, odlučio sam pauzirati s karijerom i vratiti se školovanju. Početkom 2000. upisao sam prestižnu modnu akademiju Istituto Marangano u Milanu gdje sam i diplomirao i magistrirao na Odsjeku za modni biznis i brand management. Prije dvije godine vratio sam se glazbi i izdao tri uspješna singla, osvojio nagradu za Hit godine na području BIH, Srbije i Crne gore i ušao u Eurosong priču. Osim Eurosonga na kojem intenzivno radimo, tu je i finalizacija rada na mom novom albumu koji bi trebao ugledati svjetlo dana ovog ljeta, odmah nakon Eurosonga, a slijedi i turneja po zemljama bivše Jugoslavije", otkrio je Deen za Index. 



I dok se naši premišljaju koga bi poslali, naši susjedi već su snimili spot.

"Pripreme teku fenomenalno. Dalal, Ana, Jala i ja smo kliknuli na prvu i već sad se osjećamo kao mala glazbena obitelj", otkrio nam je glazbenik koji je i pozvao Rucner da mu se pridruži. "Glavni i presudni faktor suradnje je bilo prije svega prijateljstvo sviju nas već od ranije. Dalal i ja smo prijatelji već punih 20 godina,  Anu poznajem više od 15 godina, a sve nas je spojila glazba", dodao je.


A što misli o glazbenom ukusu u regiji?

 


"Ovo je vrlo interesantno pitanje. Glazbeni ukus širih narodnih masa na području Balkana iz godine u godinu je sve lošiji. U prilog tome ide činjenica da sve više mlađih generacija sluša turbofolk što nije bio slučaj kod moje generacije. Ovaj Eurosong nije moje prvo iskustvo već sam imao prilike predstavljati BIH 2004. u Istanbulu, doduše s potpuno drugačijom pjesmom. Ni tada se nisam oslanjao na glasove susjeda nego sam se trudio svidjeti se ostalima koji nisu s našeg govornog područja", priča nam glazbenik koji koristi i sve blagodati društvenim mreža, s posebno voli komunicirati s obožavateljima.

"Internet mi omogućuje da budem u direktnom kontaktu sa svim ljudima s kojima to do sada nisam mogao. Osjećam putem komunikacije na društvenim mrežama kao da se znamo sto godina, nema barijera. Po prirodi sam vrlo ekstrovertan, jako volim ljude i ovo je idealan kanal za mene i moju komunikaciju", kaže nam Deen koji će sa svojom ekipom uskoro i predstaviti novi spot za Eurosong.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.