Engleski pub zatvara se nakon što je radio više od 1200 godina

Foto: Facebook

ENGLESKI pub koji tvrdi da je najstariji u Velikoj Britaniji zatvara se zbog financijskih problema koje je pogoršala pandemija.

Pub Ye Olde Fighting Cocks u St. Albansu, sjeverno od Londona, posluje od 793. godine, barem ako je vjerovati navodima na njihovim službenim stranicama. "Zajedno sa svojim timom, pokušao sam sve kako bih održao pub", napisao je vlasnik Christo Tofalli. "Međutim, protekle dvije godine bile su bez presedana za ugostiteljsku industriju i porazile su nas iako smo dali sve od sebe da osiguramo daljnji rad ovog višestruko nagrađivanog puba", stoji u objavi na Facebooku.

Tofalli kaže da su uvjeti poslovanja bili "izuzetno teški" i prije pandemije, ali da su učinci covida-19 bili "razorni". "Naravno da sam slomljenog srca: ovaj pub za mene je bio mnogo više od posla i počašćen sam što sam odigrao čak i malu ulogu u njegovoj povijesti", napisao je.

Guinness im povukao titulu

Građevina u kojoj se nalazi Ye Olde Fighting Cocks izgrađena je u 11. stoljeću i izvorno je korištena kao golubarnik, prema podacima lokalne turističke zajednice. Pub je dobio ime po borbama pijetlova koje su se tamo održavale krajem 19. i početkom 20. stoljeća, a navodno je čak i Oliver Cromwell prespavao jednu noć u gostionici tijekom engleskog građanskog rata.

Ye Olde Fighting Cocks nekada je bio prepoznat kao najstariji pub u Engleskoj i po Guinnessovoj knjizi rekorda, ali ta titula više nije aktivna, rekla je glasnogovornica Guinnessa za CNN. "Ta titula je povučena 2000. godine kada je postalo jasno da je nije moguće u cijelosti provjeriti", rekla je glasnogovornica u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.