Najstariji liječnik na svijetu ima 100 godina, porodio je 18.000 beba i još uvijek radi

DOKTOR Walter Watson iz američke savezne države Georgie može se pohvaliti zaista impresivnim rekordom. Stogodišnji doktor je, barem prema službenim podacima, najstariji liječnik na svijetu koji još uvijek radi u struci. U svojoj 63-godišnjoj karijeri bio je prisutan pri porodu više od 18.000 djece, različitih generacija, piše Daily Telegraph. Među njegovim pacijentima je 77-godišnja Sabra Allen za čije zdravlje brine posljednjih 59 godina. Porodio je 17 članova njene obitelji.

"Porodio je petero moje djece i dvanaestoro unučadi", kaže gospođa Allen i dodaje. "Nitko nije poput njega, on je najbolji". Doktor Watson još uvijek svakodnevno odlazi na posao i kaže da uživa u njemu. "Ništa nije tako divno kao što je prisustvovati rađanju novog života", tvrdi on. "Problem je u tome što se bolje sjećam porođaja s komplikacijama nego onih koji su prošli u savršenom redu. Kad prisustvujete tisućama njih, počnu se stapati u jedan", kaže iskusni specijalist za porođaje.

Doktor Watson je ove veljače navršio točno sto godina, ali se redovito ustaje u 6.45 svakog jutra i odlazi u bolnicu. prestao je sam porađati djecu kad mu je oslabio vid, ali još uvijek ide u vizite i nadzire porođaje. "Volim medicinu i volim imati kontakt s ljudima. to mi daje razlog za izlazak iz kreveta ujutro", kaže najstariji liječnik na svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.