Najpoznatiji YouTuber današnjice šokirao fanove: "Povlačim se"

Screenshot: Youtube

NAJUTJECAJNIJI YouTuber današnjice PewDiePie najavio je da se povlači s YouTubea u 2020.

Vloger, čiji kanal prati čak 102 milijuna ljudi te je dosad zaradio 30 milijuna eura, tvrdi da više ne može.

"Uzimam pauzu od YouTubea sljedeće godine. Želio sam to najaviti jer sam čvrsto odlučio", poručio je Šveđanin Felix Arvid Ulf Kjellberg (30).

Ovo nije prvi put da je spomenuo odlazak s YouTubea. U kolovozu ove godine u jednom od videa je rekao: "Mislim da bi bilo dobro da u jednom trenu uzmem pauzu. Bilo bi lijepo nemati YouTube u mislima prvi put u 10 godina."

Njegova supruga Marzia također je bila YouTuberica, no od te se platforme oprostila u listopadu prošle godine, objavivši da zbog prisutnosti na njoj ima problema s depresijom.

Videa koja PewDiePie objavljuje prikupila su 24 milijardi pregleda, dok ga na Instagramu prati 20 milijuna pratitelja, a na Twitteru 18 milijuna.

Inače, PewDiePie i YouTube imaju, blago rečeno, kompliciranu povijest, piše Forbes. On je daleko najpopularniji autor na platformi, no iza sebe ima brojne kontroverze, poput one u kojoj je tijekom streama izgovorio rasističku riječ. Osim toga, puno pažnje, ne baš pozitivne, privukao je i kad je platio muškarcu preko Fiverra da drži znak s antisemitističkim znakom "iz šale", zbog čega je završio u sukobu s Googleom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.