Najpoznatiji južnokorejski boy bend uzima pauzu, moraju odslužiti vojni rok

Foto: EPA

NAJPOZNATIJI južnokorejski boy bend BTS uzima pauzu za služenje vojnog roka. Kako piše BBC, članovi BTS-a pridružuju se južnokorejskoj vojsci za nacionalnu službu. Ovime je okončana višegodišnja rasprava o tome mogu li K-pop zvijezde biti izuzete od vojnih dužnosti.

U Južnoj Koreji svi vojno sposobni muškarci u dobi od 18 do 28 godina moraju služiti oko dvije godine. Sedmorici članova BTS-a bilo je dopušteno odgoditi početak služenja vojnog roka dok ne navrše 30 godina. 

Svi idu služiti vojni rok

Sljedeći mjesec počinju s pripremama, otkrio je menadžer benda. Svih sedam članova grupe, od kojih najmlađi ima 24 godine, idu služiti vojni rok.

Mnogi Južnokorejci smatraju BTS "nacionalnim blagom" te su neki zakonodavci sugerirali da bi se bendu moglo odobriti izuzeće od vojnog roka samo kako bi mogao nastaviti s nastupima. Takva izuzeća ranije su dana osvajačima olimpijskih medalja i drugim uspješnim sportskim zvijezdama, klasičnim glazbenicima i plesačima. 

Okupljanje benda planirano za 2025.

Smatra da se da se bend neće okupiti još barem nekoliko godina.

"I tvrtka i članovi BTS-a raduju se ponovnom okupljanju kao grupa oko 2025. godine nakon vojnog roka", piše u priopćenju njihovog menadžera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.