Najbolji učenik generacije: Maturant Domagoj Bradač osvojio je osam Oskara znanja

Foto/Screenshot: Index/HRT

O DOMAGOJU BRADAČU više smo puta pisali, a posljednji put nakon što se vratio iz SAD-a što je za njega bilo četvrto međunarodno natjecanje. Ne treba posebno isticati da je i tamo ostvario vrhunske rezultate.

Štoviše, Domagoju je pošlo za rukom ono što nije nikom prije njega.

Maturant XV. zagrebačke gimnazije (MIOC) koji uskoro planira upisati PMF, najuspješniji je hrvatski učenik na državnim i međunarodnim natjecanjima, a bit će mu dodijeljeno čak osam Oskara znanja što je dosad nezabilježen uspjeh, piše Srednja s čijim je novinarom i porazgovarao iako je usred priprema za Matematičku olimpijadu i polaganje mature.

Međutim, sve ovo prilično je uobičajeno za Domagoja koji uspjehe niže od 2012. kada se sa 6. balkanske informatičke olimpijade vratio sa srebrom, a na natjecanjima sudjeluje još od osnovne škole.

"U pravilu provodim više vremena pripremajući se za natjecanja nego učeći za školu. Teško mi je odrediti neki točan broj sati koje provedem u učenju. Ima dana kada mogu raditi cijeli dan, a ima i onih kada mi se ništa ne da i samo se želim odmoriti", govori Domagoj i dodaje da mu je najveći izazov bila Međunarodna informatička olimpijada.

Tvrdi da je i samo iznenađen uspjehom u matematici i da to nije očekivao i dodaje da nema jasnu viziju čime bi se htio baviti u budućnosti, ali dodaje da će se vjerojatno raditi o računalnoj znanosti.

Njegov razrednik i mentor, profesor Nikola Dmitrović, tvrdi da je Domagoj kombinacija talenta, upornosti i posvećenosti: "Uspijevao je kombinirati nastavne obaveze, prolaziti s pet i biti uspješan na natjecanjima. Kada bi se gledalo sa strane, sve to kod njega izgleda jednostavno i lagano. Njemu je to jednostavno užitak u kojem se pronašao i dobro snalazio".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.