Na premijeri Verdijeve opere u njemačkom gradu Erfurtu odana počast Ukrajincima

Foto: EPA

PREMIJERA Verdijeve opere Nabucco, uprizorena pred katedralom u njemačkome gradu Erfurtu u sklopu Cathedral Steps Festivala, dočekana je ovacijama, a izvođači su odali počast ukrajinskom otporu ruskoj invaziji.

Izvedba je održana jučer navečer u glavnome gradu njemačke savezne pokrajini Tirinške pred veličanstvenim pročeljima katedrale sv. Marije i crkve sv. Severina. Među 2000 gostiju na premijeri bila je potpredsjednica Bundestaga Katrin Göring-Eckardt iz stranke Zelenih. 

Držali marame u bojama ukrajinske zastave

Nabucco, pisan po narudžbi, prva je Verdijeva opera koja je na premijeri doživjela velik uspjeh. Libreto napisan prema biblijskim motivima o babilonskom kralju Nabuccu priča je o vjeri, snazi i ljubavi.

Pri izvedbi legendarne arije židovskih robova Pođi misli na krilima zlatnim zborski pjevači držali su marame u bojama ukrajinske zastave pred crkvom koja je također bila osvijetljena u plavo-žutim bojama.  

Verdijeva opera trebala je biti postavljena još 2020. godine u Erfurtu, no to je moralo biti odgođeno zbog pandemije korone. Tijekom ljetnog festivala opera bi trebala biti izvedena još 20 puta do 7. kolovoza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.