Na pedale za 2.650 eura

UPRAVO je tolika cijena za dječji tricikl koju je izvijestio britanski Morgan, jedan od najekstravagantnijih proizvođača automobila u povijesti.

Ime mu je SuperSport Junior Pedal Car, a korijene vuče na početak prošlog stoljeća i legendarne Morganove tricikle proizvedene pod imenom HFS Morgan. Dječji model izrađen je u mjerilu 2/3, a kao u slučaju tatine automobilske egzotike korišteni su samo visokovrijedni materijali poput aluminija, kože i plemenitog drva.

Time je minimizirana masa, a zadržana zadovoljavajuća čvrstoća, možda ne na razini modela Moskviča iz doba autora ovih redaka, ali zato u skladu s pozitivnom regulativom. Uostalom, dovoljno je reći kako je ovo prometalo namijenjeno djeci starosti od 6 do 13 godina iznutra presvučeno najfinijom kožom, što se naplaćuje dodatnih 260 eura povrh prije spomenute cijene.
 
Recimo i kako će se najekološkiji Morgan proizvoditi ravnopravno u istom pogonu u kojem se grade i pravi cestovni modeli, i to u ograničenoj nakladi od svega 500 primjeraka.

Morgan već uzima bespovratne pologe od 500 GBP na svojoj web stranici, a prve isporuke očekuju se u kolovozu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.