Murdoch će zaraditi oko 400 milijuna dolara na "Avataru", u planu je snimanje 3D nastavka

MEDIJSKO carstvo Ruperta Murdocha, News Corp, zaradit će od 350 do 400 milijuna dolara na Cameronovom hitu "Avatar" nakon što film izađe na DVD-u i bude ponuđen televizijama. News Corp ima oko 40 posto udjela u filmu, dok ostatak drže Twentieth Century Fox i "Avatarovi" investitori. Predviđa se da će njihov ukupni udio u zaradi iznositi oko milijardu dolara.

 "Mislim da više nikad nećemo napraviti 2D film"

Budući da se film pokazao kao prava zlatna koka, već se naveliko pregovara o novim projektima - nastavku filma i ponovnom puštanju u kina 3D verzije filma s izbačenim scenama. Holivudski producent Jon Landau izjavio je da on i Cameron planiraju snimiti nastavak isključivo u 3D verziji, ali razmišljaju i o snimanju ljubavne priče pod imenom "The Dive" i filma koji bi se zvao "Fantastic Voyage". Odluka o tome koji će projekt zaokupiti pažnju filmaša trebala bi biti donesena u sljedećih šest mjeseci. Ono što je sigurno u svemu tome jest da će sljedeći projekt ovog dvojca biti u 3D tehnologiji. "Mislim da više nikad nećemo napraviti 2D film. Zašto bismo radili crno-bijeli film kad imamo boju?", pita se Landau.

Prilika za zaradu dodatnih nekoliko stotina milijuna dolara

Ponovno puštanje proširene verzije filma u 3D kina još je jedna ideja kojom tvorci žele iskoristiti profitabilnost "Avatara". Navodno bi se dodalo oko 10 minuta izbačenog materijala i ponovo pustilo film u distribuciju u Imax kina. Među ubačenim scenama mogao bi se naći prikaz domorodačkog festivala ili scene u kojima se Jake Sully dodatno dokazuje narodu Na'vi. Glavni razlog zbog kojeg se razmišlja o daljnjoj distribuciji je povlačenje filma iz 3D kina kako bi se oslobodio prostor za Burtonov "Alice in Wonderland". "Distributeri nam govore da smo vjerojatno za sobom ostavili nekoliko stotina milijuna dolara potencijalne zarade", rekao je James Cameron za USA Today.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.