MTV Europe Music Awards: Lollobrigida nominirane za Best Regional Act

HRVATSKI elektro pop bend Lollobrigida, beogradski Darkwood Dub, bosanska crossover ekipa Dubioza Kolektiv, pop rock grupa Elvis Jackson iz Slovenije i jedinstveni ska predstavnici Superhiks iz Makedonije, koje je nominirala mreža MTV-jevih glazbenih stručnjaka iz cijele regije, odmjerit će svoje snage u utrci za nagradu Best Regional Act. Dodjela nagrada MTV Europe Music Awards održat će se 5. listopada u berlinskoj 02 World Areni.

Pobjednika kategorije Best Regional Act odabrati će MTV-jevi gledatelji iz regije bivše Jugoslavije, putem www.mtvema.com od utorka, 1. rujna, do nedjelje, 11. listopada 2009. godine u ponoć. Glasovi će biti prebrojani i pobjednik kategorije Best Regional Act, zajedno s ostalim pobjednicima lokalnih MTV-jevih kanala u Europi, biti će objavljeni u ponedjeljak, 12. listopada. Najbolji iz te kategorije ući će u utrku za Best European Act, a o pobjedniku, koji će biti predstavljen uživo na dodjeli nagrada MTV Europe Music Awards, odlučit će glasovi gledatelja. 

Promocija regionalne glazbe

Tom Ehr, regionalni direktor MTV-a je rekao: "Nadamo se da će kandidati za MTV Best Adria Act na pravi način predstaviti svoje lokalne scene. Ovo je još jedna sjajna prilika da promoviramo glazbenike iz cijele regije te im pružimo priliku da se okušaju na međunarodnoj sceni. MTV je snažno fokusiran upravo na umrežavanje scene: lokalno, regionalno ali i međunarodno".

Dodjela MTV-jevih europskih glazbenih nagrada jedan je od najprestižnijih svjetskih glazbenih događaja. Pretpostavlja se kako će dodjelu nagrada uživo pratiti i do 212 milijuna domova u više od 40 država Europe, Srednjeg istoka i Afrike. Prošlogodišnju dodjelu, koja se održala u Liverpoolu, vodila je Katy Perry, a između ostalih nastupili su Beyonce, Pink, The Killers, Estelle, Kanye West i Kid Rock.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.