Mračan život cura koje rade na jahtama milijardera: "Prostitutke su stalno tu"

Foto: Instagram

NAKON smrti Australke Sinead McNamara sve više stjuardesa s jahti i superjahti bogatih progovorilo je o tome kako izgleda njihov posao.

Sumnja se kako si je 20-godišnja australska Instagram manekenka oduzela život posljednjeg radnog dana na 190 milijuna dolara vrijednoj superjahti Mayan Queen IV, usidrenoj u grčkoj luci. Vlasnik jahte meksički je milijarder Alberto Baileres.

>>>"Rekao sam obitelji da ne gledaju tijelo": Otkriveno od čega je manekenka umrla<<<

Iako bi se prema njenom profilu na Instagramu moglo reći da je posljednjih mjeseci živjela životom iz snova, njene kolegice tvrde da je život na jahtama mnogo mračniji od toga, a uključuje drogu, prostitutke i iscrpljujuć rad zbog kojeg su hostese često neispavane i depresivne.

Sineadina sunarodnjakinja Sarah Begbie radi kao hostesa na superjahtama od 2014. godine, kad joj je dečko rekao da se traži osoblje na jahti na kojoj je on radio. Kako je ispričala za Daily Mail, radno vrijeme bilo joj je apsurdno, a spavala je u sobicama nalik na zatvorske ćelije. Smjena joj je trajala 16 sati, a najdulja pauza koju je mogla uzeti trajala bi dvije minute. Često se radilo do dugo u noć.

Njeni zadaci bili su čistiti kabine 16 gostiju na jahti, kao i posluživanje obroka i pića.

>>>Curi sve više detalja: Objavljena zadnja snimka prije smrti Instagram manekenke<<<

"Počinjala sam u 6 ujutro i svaki dan radila od 16 do 18 sati. Nisam mogla sjesti dulje od dvije minute, što znači da sam cijelo vrijeme radila", rekla je.

Kabine za zaposlenike bile su tako malene da, ako bi jedna osoba stajala, druge nisu mogle proći kraj nje.

Madeleine Meister napredovala je do mjesta šefice stjuardesa na palubi jahte koja se rentala za milijun dolara tjedno. Potvrđuje Sarahine riječi da osoblje nije imalo privatan prostor. Njene smjene trajale su od 12 do 16 sati, slobodni vikendi bili su nezamislivi, ispričala je za Domain.

Katy McGregor dodaje da je posluživala pića do 3 ujutro, a potom je mogla odspavati par sati prije nego što je morala napraviti doručak za goste, piše Daily Telegraph.

Kabina u koju je spavala bila je krcata ljudima, kreveti su toliko nagurani jedan na drugi da nema dovoljno mjesta za dvoje ljudi koji stoje.

U priručniku koji dobiju prije nego što počnu raditi ističe se da moraju shvatiti da se život na jahti "vrti oko broda, vlasnika i gostiju" te da svi koji se žele baviti tim poslom trebaju svoje aspiracije ostaviti po strani.

Tracey Zarowski iz Sidneya na superjahtama putuje od jedne do druge europske luke već sedam godina. Priznaje da, iako joj je taj posao omogućio da vidi svijet, sama industrija je nemilosrdna.

"Očekivanja od nas su ogromna, poznavala sam curu koja je imala blagi višak kilograma i vlasnik joj je dao otkaz", rekla je.

Druge stjuardese dodale su da se česti žmiri na seksualno neprimjereno ponašanje gostiju te se ignorira kad oni koji dobro plaćaju na brod dovode prostitutke. Jedna od njih otkrila je da je jednom prilikom ulovila milijardera s iglom u ruci, dodajući da je uporaba droga česta na jahtama.

Daily Mail ipak naglašava da nema nikakvih insinuacija da se to događalo na jahti na kojoj je radila Sinead McNamara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.