Možete li ih podnijeti? Zastrašujuće scene iz filmova koje nisu baš za svakoga

Screenshot: Youtube

NEMA puno scena u filmovima koje mogu zgroziti današnje filmofile. Serije poput Igre prijestolja ili Živih mrtvaca pune su eksplicitnih scena nasilja koje danas doživljavamo kao nešto normalno, stoga se redatelji koji žele šokirati, zgroziti ili uzrujati svoju publiku moraju potruditi i razmišljati izvan okvira. Britanski Mirror izdvojio je scene u kojima im je to poprilično uspjelo. 

1. Crni labud

Natalie Portman glumi balerinu Ninu koja je upravo dobila glavnu ulogu u novoj baletnoj produkciji Labuđeg jezera, a dok se priprema za nastup postaje sve rastrojenija. Halucinacije koje doživljava njen život pretvaraju u pravu kaos, postajući sve nasilnije. 

Osim što mašta o seksu s drugom balerinom, počinju joj se priviđati krila koja joj rastu iz leđa dok pleše. 

Jedna od njenih halucinacija pokazuje nam kako joj na mjestu osipa na leđima izbija crno perje. Dok ga pokušava iščupati, noge joj se počnu savijati pod čudnim kutevima. 

2. Naslijeđeno zlo

Naslijeđeno zlo (Hereditary) nedavno je proglašen hororom godine i svakako je opravdao svoju reputaciju. Nisu se baš suzdržavali ubaciti u film scene kakve ne biste poželjeli ni najgorem neprijatelju. 

Jedna od najgorih scena je vjerojatno ona u kojoj jedan od likova umire vrlo čudnom smrću. Nećemo vam spojlati, no otkrit ćemo vam da uključuje jureći auto, spušten prozor i jedan od vitalnih dijelova tijela. Ako niste gledali film, možda je bolje da preskočite ovaj video. 

3. Spašavanje vojnika Ryana

Ovo nije lagan film i ne preporučujemo da ga gledate kad vam treba nešto da vas razveseli. 

Pratimo grupu vojnika koji odlaze spasiti Ryana, a kroz film se zbližavamo s likovima promatrajući njihov osobni razvoj što nam ne pada lako imajući u vidu da neki od njih neće preživjeti ovu misiju. 

Jedna od najbrutalnijih scena je ona u kojoj vojnik Melish umire nakon što su ga neprijatelji izboli na smrt. U njoj ga vidimo izbliza kako polako umire dok mu nož klizi u srce. 

4. Američka povijest X

Edward Norton u ovom filmu glumi neonacista Dereka koji se cijeli život sukobljava s naslijeđem. Nakon što je i sam počinio šokantno nasilno djelo i završio u zatvoru, njegov pogled na svijet se polako počinje mijenjati. 

Derek je ubio mladića udarajući mu glavom o rub pločnika sve dok mu nije skršio lubanju, a to je scena koja bi vas mogla dugo progoniti. 

5. Oldboy

Priča ovog filma fokusira se na muškarca koji je otet na ulici i 15 godina provodi zatočen u sobi bez da zna zbog čega mu se to događa, no to je samo početak akcije. 

Ovaj film je prepun scena koje nisu za one slabijeg želuca, no jedna od najodvratnijih je definitivno ona u kojoj on jede živu hobotnicu. 

6. It Comes at Night

Pratimo oca koji je spreman na užasna djela kako bi osigurao da će njegova obitelj preživjeti u svijetu uništenom smrtonosnim virusom. Stvari postaju još gore kad susretnu naizgled običan par koji traži sklonište. 

Jedna od najgorih scena je ona u kojem ga paranoja toliko obuzme da ubije dijete, a ono što cijelu scenu čini još težom za gledati je majčina reakcija i ono što njoj učini nakon toga. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.