Moon&Rock Festival: Talijanska zvijezda Ilario Alicante stiže u Novalju

U SKLOPU jednog od najiščekivanijih glazbenih događaja ovog ljeta, novaljskog Moon & Rock Festivala čiji su headlineri slavni Chemical Brothers, nastupit će i talijanska DJ zvijezda Ilario Alicante. Ovaj 22-godišnji DJ već ima brojne upečatljive nastupe iza sebe, a njegov rad prepoznala je i kritika i struka.

Ilario se glazbom počeo baviti sa svega 15 godina, a počeo je, kao uostalom i svi, u malim klubovima. Najviše voli puštati s ploča, a svoju glazbu opisuje kao divlju kombinaciju housea, funka i deepa. Od kolega sa scene najviše poštuje Ricarda Villalobosa, a dok ne DJ-ira, vodi radijsku emisiju u sklopu "Deep Moves" projekta u kojoj često ugošćuje svoje dobre prijatelje, također glazbenike. U sklopu spomenutog projekta pokrenuo je i klupske večeri diljem Italije za koje kaže kako su izvrsno posjećene te da se šire kao lude.

"Stvaranje glazbe nije lako i zahtijeva puno rada i učenja"

Nedavno je život u Italiji zamijenio Berlinom. "Mislim da je Berlin epicentar glazbene scene, pogotovo bitan za ovakvu glazbu s kakvom ja radim. To je na neki način idealan grad, toliko se stvari događa, toliko je dobre muzike, savršeno!", oduševljen je Ilario, ali se osvrnuo i na scenu u rodnoj Italiji. "U Italiji se puno toga radi, stalno se nešto događa. Ali kvantiteta ne znači uvijek i kvalitetu. Kao i svugdje, i ovdje ima i dobrih i loših klubova. Kako god, ima dosta stranih gostovanja i dobrih partyja. Italiji ne ide loše", rekao je kroz smijeh Ilario.

"Italija je bila poznata po techno sceni, ali ti producenti nisu oni s kojima bih volio raditi. Na sreću, znam producente s kojima se razumijem", kaže Ilario koji kaže kako raditi glazbu nije nimalo lako. "To nije lak posao. Svi u početku misle kako je to jako jednostavno, samo sjedneš za kompjutor i napraviš pjesmu. Naravno da dobra ideja i malo sreće mogu pomoći, ali je potrebno puno rada i učenja kako bi se nešto dobro napravilo", kaže Ilario.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.