Mladen je napunio 100 godina. Prebolio je koronu i borio se u Drugom svjetskom ratu

Screenshot: RTL

KORISNIK zagrebačkog doma za starije Mladen Anđelić napunio je 100 godina. No to nije jedina posebnost Mladenove priče.

Proživio je svašta, borio se u Drugom svjetskom ratu, a sada je iza njega i uspješna bitka protiv koronavirusa. Prije 12 dana izišao je iz izolacije.

"Nisam ni osjetio, bio sam 20 dana u izolaciji. Ja kažem da je ovo rat, kao da se borite u ratu. Ondje ste imali nekoga pred sobom protiv koga ste se borili, a sad nemate nikoga. Borite se sredstvima koje nemate, i zato je najbolje sve ovo što se poduzima, dok lijek ne dođe", rekao je za RTL

Najteže mu pada što zbog mjera koje su na snazi ne viđa svoju obitelj kao prije. 

"Drugo je to kad se samo čujete telefonom, mahnete s prozora, inače bi dolazio kod nas doma nedjeljom na ručak, drukčiji je kontakt uživo. Čujemo se telefonski 2-3 puta na dan, tako mu malo olakšamo samoću, a danas smo došli, nismo očekivali. Sretni smo zbog toga", rekli su članovi njegove obitelji koji su sudjelovali u rođendanskom iznenađenju koje su za Mladena priredili djelatnici doma.

Uz pomoć praunuka ugasio je svjećice i proslavio 100. rođendan, a na njegov rođendan počeo je padati i snijeg. "Kažu mi da je padao i kad sam se rodio, a sad... Izvanredno se osjećam kad mi je obitelj došla unatoč vremenu i svemu ovome da me vidi i da mi čestita rođendan 100.", kaže.

On je inače jedan od gotovo 300 stogodišnjaka u zagrebačkim domovima.

"Nije znao da će doći obitelj, da će doći praunuci, i evo stvarno je bio iznenađen, znao je da nešto pripremamo, ali nije znao kako će se sve odigrati", rekla je ravnateljica Doma za starije osobe Ksaver.

Mladen je za kraj mladima poslao poruku i otkrio svoju rođendansku želju.

"Mladi bi se zabavljali, ali i oni moraju razumjeti situaciju u kojoj se nalazimo jer jedino tako možemo pobijediti", poručio je.

"Da se čim prije riješimo korone, da ozdravimo i da bude mir u svijetu, da ne bude rata", otkrio je svoju rođendansku želju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.