Mlada Helen Mirren vrhunski je spustila TV voditelju koju ju je ispitivao o njenim grudima

Screenshot: YouTube

DANAS 71-godišnja glumica Helen Mirren ima reputaciju inteligentne glumice koja otvoreno progovara o mnogo toga. No čak i prije 40 godina Helen se kao mlada glumica žestoko suprotstavljala ukorijenjenim stereotipima.

U intervjuu iz 1975. godine, koji se proteklih dana širi društvenim mrežama, tada 30-godišnja glumica razgovarala je s voditeljem Michaelom Parkinsonom, koji joj je postavljao prilično neugodna pitanja o njenom tijelu.

"Smatrate li da vas vaša 'oprema' sprječava u tome da postanete uspješna glumica", pitao je Parkinson glumicu, koja nije skrivala zbunjenost njegovim pitanjem.

"Voljela bih da mi objasnite što mislite pod opremom", odgovorila mu je ona.

"Mislite na moje prste?", nastavila je.

Parkinson pojašnjava da je mislio na njenu figuru, na što ona odgovara: Zato što ozbiljne glumice nemaju velike grudi?".

On potom iznosi svoje mišljenje da grudi mogu skretati pozornost publike s izvedbe.

"Ah", uzvratila je Helen preokrećući oči.

"Ne mislim da je to nužno istina. Vaša izvedba je loša ako su ljudi opsjednuti veličinom vaših grudi ili bilo čega drugoga. Nadam se da će izvedba, predstava i odnos svih na pozornici i svih iz publike nadvladati takva dosadna pitanja", odgovorila mu je.

Intervju se potom nastavlja na istom tragu, a Parkinson počinje Mirren ispitivati o njenom skidanju na velikom platnu.

"Postoji puno razloga za skidanje odjeće na filmu, a jedan od njih je, bez obzira na to što redatelji kažu, taj što se snimaju iz komercijalnih razloga. To vam je muški šovinizam, sigurna sam da vi znate što je to", neskriveno je prozvala voditelja.

Oni koji su danas pogledali video ističu da je seksizam u njemu i više nego očit. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.