Mitrovićeva Pink televizija: Nasilje, spolni odnosi i psihički lomovi pred kamerama

Screenshot: YouTube

"NARAVNO da sam profiter koji profit gradi na vašoj retardiranosti, da niste glupi ko kurac, ja nikad ne bih bilježio rekordne profite", rekao je jučer na Twitteru o publici Pink televizije njezin vlasnik i osnivač Željko Mitrović.

Ako nikada niste gledali Pink televiziju, vi ste sretnik. Ako ste je gledali, sigurno ste se zapitali kako je moguće da televizija s nacionalnom frekvencijom emitira sadržaj koji emitira Pink, pa makar to bilo i u Srbiji.

Pink, ružičasti program koji svakodnevno gledaju milijuni Srba i ostalih Balkanaca putem kabelskih televizija, s emitiranjem je počela ratnih devedesetih. Na male ekrane donijela je turbofolk glazbu, u udarni termin dovela najpopularnije beogradske kriminalce devedesetih i po mnogima zauvijek promijenila medijsku sliku u Srbiji.

Željko Mitrović i ostatak ekipe s Pinka gotovo se svaki tjedan hvale ogromnom gledanošću svoje televizije. Pink danas ima više od 50 različitih kanala, ali definitivno najgledaniji je onaj s nacionalnom frekvencijom na kojemu nema gotovo ničeg osim turbofolk glazbe, bizarnih talk showova i reality programa Zadruga.

Zadruga - seks, nasilje i psihički slomovi

Programom Pink televizije već petu sezonu dominira bizarni reality program Zadruga u kojoj su seksualni odnosi pred kamerama, fizičko nasilje i psihički slomovi natjecatelja svakodnevica. Tuče, psovke, vrijeđanja, optužbe za prostituciju, djelovanje alkohola i lijekova za mentalno oboljele osobe pred kamerama najgledanije televizije u Srbiji više nisu ništa novo.

Produkcija je otišla toliko daleko da je u nekoliko sezona u vili boravila i beba jedne od natjecateljica, a u Zadrugu gotovo svake godine ulaze maloljetne osobe kao ravnopravni natjecatelji.

Brojni sudionici Zadruge od Željka Mitrovića, kojeg u programu zovu Velikim šefom, traže lijekove za smirenje i antidepresive, a nekoliko je osoba tijekom programa doživjelo teške psihotične epizode te su dvije natjecateljice pred kamerama Zadruge potpuno obrijale glavu. Također, Zadruga je pomno pratila i trudnoću jedne od natjecateljica te njezin odlazak na abortus.

Svaki incident u Zadruzi, bilo da se radi o fizičkom napadu, vrijeđanju, seksu ili psihičkom slomu, uredno je zabilježen te su ti klipovi dostupni širokoj publici na YouTubeu.

Natjecatelji iz Zadruge ne mogu otići samoinicijativno ako ne plate kaznu od 50 tisuća eura. U bizarnom programu ove godine sudjeluje i nekoliko Hrvata, a Hrvatica Iva Grgurić je bila i pobjednica treće sezone.

Sasvim je očito da Mitroviću ne mogu ništa institucije za zaštitu maloljetnih lica i djece, da se regulatorne agencije ne miješaju u njegov program te da se na njegovoj televiziji u živom programu dogodilo sve osim smrtnog slučaja.

Ubojica Zorana Đinđića Mitrovićevoj voditeljici u program poslao tortu iz zatvora

Šlag na tortu programa Mitrovićeve televizije bio je transfer Jovane Jeremić s Happy televizije (u vlasništvu Milomira Marića) na Pink televiziju. Jovana Jeremić široj je javnosti poznata zbog svojih suludih izjava i odjevnih kombinacija te je već tjednima jedna od najvećih sprdnja na Twitteru.

No, lako za to. 

U emisiji jutarnjeg programa Pink televizije koja je emitirana sredinom prošlog mjeseca, Jovana Jeremić se pohvalila da joj je Milorad Ulemek Legija poslao tortu iz zatvora.

Legija, osuđen na 40 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvo Zorana Đinđića, navodno je Jovani Jeremić uz tortu poslao i poruku "Pozdrav iz Alcatraza". Voditeljica se time radosno pohvalila u medijima.

Što je s ostatkom programa?

Ni ostatak programa Pinka ne zauzima obrazovanje i kultura.

U ponudi, osim Zadruge koja zauzima veći dio programa, Pink ima turske sapunice, bizarni Ami G show, Paparazzo lov, neograničene količine turbofolk glazbe i, naravno, neograničene količine izjava Aleksandra Vučića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.