Ima li Hrvatica šanse? Ovo su natjecateljice izbora za Miss Universe 2023.

Foto: Press

Andrea Erjavec, 23-godišnja studentica pete godine razredne nastave na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, odsjek Petrinja, u zadnjim je pripremama i pakiranju kofera za putovanje na svjetski izbor za Miss Universe koji će se 18. studenoga ove godine održati u El Salvadoru.

''Jako sam uzbuđena i jedva čekam započeti avanturu života! Nikada do sada nisam putovala izvan Europe i ovo će za mene biti zaista jedinstveno iskustvo, što zbog prekrasne zemlje u koju putujem, ali i novih poznanstava s djevojkama iz gotovo 90 zemalja'', rekla je Andrea.

Titulu Miss Universe Hrvatske 2023. ponijela je krajem svibnja u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu i proteklih pet mjeseci provela je u pripremama za finalni izbor. 

"Svaka od nas trebala je odabrati društveni problem do kojeg nam je stalo i za koji želimo biti svojevrsne ambasadorice kako bismo u konačnici pomogle u rješavanju i potakle druge na pomaganje. Moj projekt usko je vezan uz moju profesiju: obrazovanje mladih i briga o njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju. Već godinama promatram svoju osnovnu školu u Perušiću i njihovu borbu s obnovom sportske dvorane koja nema ni grijanje ni adekvatne opreme, tako da zimi djeca treniraju u učionicama. Drugi dio mojeg projekta je pomoć za obnovu zgrade fakulteta u Petrinji koji je teško stradao u potresu. Nagrada za svaki od tri prvoplasirana projekta je 12.000 dolara i znam da taj novac, ako ga dodijele mojem projektu, neće riješiti ove probleme, ali ako i ja mogu dati svoj mali doprinos, meni će to biti neizmjerno zadovoljstvo", kaže.

Kostim inspiriran Likom

Prirodne ljepote Like bile su inspiracija za nacionalni kostim koji će Andrea ponijeti u El Salvador.

''Ovogodišnji nacionalni kostim potpuno je drugačiji od svih do sada. Inspiracija su nam bile prirodne ljepote Like u kojoj imamo dva nacionalna parka, Plitvička jezera i Velebit, rijeku Gacku, tu kontinentalnu, zelenu Liku koja nas osvaja bogatstvom svih nijansi zelene boje, a s druge strane imamo surove litice Velebita i stijene koje uranjaju u kristalno čisto more i kao da opet izranjanju na otoku Pagu. Potpuna suprotnost tim golim stijenama su nježni žuti cvjetovi velebitske degenije, zaštićene i endemske biljke, koji čine centralni dio kostima. Kako bi kostimu ipak dali i mali dašak tradicije, Andrea će na glavi imati originalnu ličku kapu", rekla je Marija Kraljević, direktorica Miss Universe Hrvatska.

U nastavku pogledajte ljepotice koje će biti konkurencija Andrei i recite nam koja je vaša favoritkinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.