Miss SAD-a diže američki ponos: Moja hrvatska obitelj je dokaz da je "Američki san" moguć

OVOGODIŠNJA Miss Amerike Teresa Scanlan je ostala iznenađena kad je saznala rezultate ankete prema kojima sve manje njezinih sunarodnjaka vjeruje u američku superiornost. Ova godine samo 49 posto Amerikanaca misli da je SAD superioran ostalim državama, za razliku od 2007. godine, kada je u to bilo uvjereno 55 posto stanovništva, dok je još pet godina ranije njih 60 vjerovalo u američku premoć.

Njezina obitelj iz Hrvatske je dokaz da je "Američki san" moguć

Sama Teresa je uvjerena da je Amerika predivna zemlja te da je "Američki san" i danas sasvim moguć, a kao dokaz navodi svoju vlastitu obitelj, porijeklom iz Hrvatske.

"Napola sam Hrvatica, moji djed i baka su ovamo došli iz Hrvatske kad je to bila Jugoslavija. Moj djed je pobjegao da ne mora biti u Titovoj vojsci. Prvo su bili otprilike dvije godine u izbjegličkom kampu u Italiji, imali su oko 20 godina, a onda su došli ovamo. Sve su ostavili, obitelj i sve, i došli u SAD bez ičega, stvoriti novi život. Isto su to i moji roditelji napravili, i to je dokaz da je američki san moguć", rekla je Teresa u intervjuu na Fox televiziji.

Baka Hrvatica je ponosna: Nikad nisam mislila da ću imati unuku koja će biti Miss Amerike, najbolje zemlje na svijetu

Teresina baka je nakon proglašenja ovogodišnje Miss Amerike bila ganuta. "Nikad nisam mislila da ću imati unuku koja će biti Miss Amerike, najbolje zemlje na svijetu", rekla je tada te tako pokazala da i dalje misli sve najbolje o zemlji u koju je jednom davno odlučila doseliti. Njezino mišljenje dijeli i Teresa, koja ističe kako nisu istinite priče o tome da su mladi Amerikanci neobrazovani. "Nije istina da su mladi Amerikanci neobrazovani, 85 posto ih ima završenu srednju školu, a 25 posto imaju diplomu s fakulteta", kaže naglašavajući sve pozitivne strane svoje domovine. Kad je postala Miss, njezina brojna rodbina iz Hrvatske se okupila na zajedničkom fotografiranju te su svi, kaže Teresa, bili jako ponosni na nju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.