Među poznatima koji su pjevali za Japan Gibonni i Jelena Rozga, skupljeno više od 600.000 kuna



SINOĆ je u Spaladium Areni održan veliki humanitarni koncert "Ruke za Japan". Na koncertu kojim su se u Splitu skupljala sredstva za pomoć stradalim građanima Japana u potresu i tsunamiju, našla su se brojna poznata lica. Poznati su se javljali i na telefone uz pomoć kojih su se novčana sredstva prikupljala u call centru. Program su vodile Mila Horvat i Karmela Vukov Colić.

U Spaladiumu su tako, između ostalih, zapjevali i Gibonni te Jelena Rozga, a na telefone se javljali Ana i Lucija Zaninović, Igor Štimac, Ivan Kljaković Gašpić, Petar Skansi, Deni Lušić, miss Hrvatske Katarina Banić, Anamarija Asanović te Andrea Šušnjara. Bili su tu i Goran Karan, Jole, Luky, klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj, klapa Cambi, klapa Intrade, Marijan Ban, Duško Mucalo, Almira Osmanović te japanski veleposlanik Yoshio Tamura, koji se ovom prilikom zahvalio na ovakvoj humanitarnoj gesti.

Prodajom ulaznica i putem telefonskih poziva skupljeno je više od 600.000 kuna. Ranije je, podsjetimo, hrvatska Vlada za pomoć Japanu iz proračuna izdvojila 3,5 milijuna kuna, a Hrvatski Caritas uplatio je 150.000 kuna pomoći. Putem Hrvatskog Crvenog križa za pomoć Japanu je prikupljeno još više od milijun kuna. Akcija prikupljanja sredstava i dalje traje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.