Među 10 najimućnijih žena svijeta našla se i baka najbogatijeg Hrvata sa 16.3 milijarde dolara

Foto: Instagram/YouTube/Guliver Image/Getty Images

Iako su i dalje u lošem položaju s obzirom na muškarce, na ovogodišnjoj Forbesovoj ljestvici ipak se našao rekordan broj žena, njih 256, a mi vam predstavljamo deset najbogatijih, među kojima se našla i baka najbogatijeg Hrvata.

10. Charlene de Carvalho

Sa svojih 15.8 milijardi dolara Charlene je najbogatija Nizozemka i 10. najbogatija žena na svijetu. Bogatstvo je stekla nasljedstvom nakon smrti oca kad je preuzela 25 % dionica Heinekena.

9. Abigail Johnson

Amerikanka teška 15.9 milijardi dolara unuka je Edwarda Johnsona II., osnivača Fidelity Investmentsa, a svoje je milijarde stekla kao izvršna direktorica posjedujući 24.5 % firme.

8. Iris Fontbona

Udovica Andronica Lukšića i baka poznatog poduzetnika Davora Lukšića od supruga je nakon smrti naslijedila 16.3 milijarde dolara te se našla na osmom mjestu najbogatijih žena na svijetu.

Njezin unuk oženio je Cristel Carrisi, unuku talijanskog pjevača Al Bana Carrisija, s kojom je prije mjesec dan dobio prvo dijete.

7. Gina Rinehart

Australka Gina vlasnica je rudnika Hancock koji je naslijedila od svog oca i sa svojih 17.4 milijarde dolara osigurala si je sedmo mjesto. Iako je bogatstvo dobila nasljedstvom, u samo godinu dana Gina ga je utrostručila.

Embed from Getty Images

 6. Laurene Powell Jobs

Udovica Stevea Jobsa smrću supruga naslijedila je dionice u Waltu Disneyju i Appleu što joj je osiguralo 18.8 milijardi dolara.

5. Yang Huiyan

Najmlađa kineska milijarderka vlasnica je 57 % firme Country Garden Holdings koja se bavi nekretninama i teška je 21.9 milijardi dolara.

4. Jacqueline Mars

Nasljednica prehrambene industrije poznate po čokoladicama Mars sa svojih 23.6 milijardi dolara četvrta je najbogatija žena na svijetu.

Embed from Getty Images

3. Susanne Klatten

Najbogatija žena u Njemačkoj u vlasništvu ima polovicu automobilske tvrtke BMW koju je naslijedila od oca, a njezino bogatstvo procijenjeno je na 25 milijardi dolara.

Embed from Getty Images

2. Françoise Bettencourt Meyer

Françoise je bogatstvo stekla od majke Liliane Bettencourt koja ga je pak naslijedila od oca osnivača kozmetičkog carstva L'Oreal. Sa svojom obitelji kontrolira trećinu dionica te kompanije, a njezino bogatstvo iznosi 42.2 milijarde dolara.

1. Alice Walton

Jedina kći osnivača trgovačkog lanca Walmart raspolaže sa sitnih 46 milijardi dolara i najbogatija je žena na svijetu.

Embed from Getty Images

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.