Marilyn Manson optužen za seksualno zlostavljanje 16-godišnje djevojke

Foto: EPA

GLAZBENIK Marilyn Manson optužen je da je devedesetih godina seksualno zlostavljao tada 16-godišnju djevojku. U tužbi koja je podnesena Vrhovnom sudu okruga Nassau navedeno je da ju je nakon koncerta u Dallasu u rujnu 1995. godine pozvao da dođe u autobus, a potom ju je seksualno zlostavljao i zaprijetio joj da će ubiti nju i njezinu obitelj ako nekome ispriča što se dogodilo.

Zlostavljanje se više puta ponovilo

Nakon toga ju je, navodi se u tužbi, počeo zvati i tražiti njezine eksplicitne fotografije, a zatim ju je pozvao na svoj nastup u Orleansu u prosincu iste godine, gdje ju je ponovno seksualno iskoristio. Žrtva je napisala da je zbog njega postala ovisna o drogama i alkoholu te da je bila "namamljena u Mansonov mračni svijet droge, alkohola, seksualnih devijacija, uznemiravanja, zlostavljanja i napada". 

Tvrdi da ju je tjerao i da ima seksualne odnose s članovima njegovog benda. "Manson ju je prisiljavao da ima seks s njim i drugim članovima benda u isto vrijeme. Kontrolirao je što smije raditi, tko je može dirati i s kim može imati seksualni odnos, a cijelo to vrijeme ju je opskrbljivao drogom", piše u tužbi. 

Identitet djevojke nije otkriven

"Seksualni predatori u glazbenoj industriji ne djeluju sami. Potrebna je mreža ljudi da pomogne u zaštiti glazbenika koji počini ovakva gnjusna djela", rekla je njezina odvjetnica Karen Barth Menzies za magazin Page Six.

"Kako bi došlo do smislenih promjena u glazbenoj industriji, moramo učiniti više od pukog pozivanja predatora na odgovornost. Moramo prisiliti diskografske kuće da priznaju zločine koje dopuštaju, a u nekim slučajevima i olakšavaju", dodala je. Identitet djevojke nije otkriven, a pjevač se još nije oglasio o optužbama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.