Majka opisala trenutak kad je pronašla Angusa Clouda mrtvog: Vrištala sam i tresla ga

Screenshot: YouTube

GLUMAC Angus Cloud, najpoznatiji po ulozi u HBO-ovoj seriji Euforija, preminuo je ovog ljeta u dobi od 25 godina. Umro je zbog slučajnog predoziranja, potvrdio je mrtvozornički ured prije nekoliko dana. "Angus Cloud je umro od smrtonosne kombinacije fentanila, kokaina, metamfetamina i još mnogo toga, što se smatra slučajnim predoziranjem", rekao je glasnogovornik mrtvozornika okruga Alameda za People.

Shrvana majka glumca otvorila je dom magazinu People te je govorila o svome sinu. Pokazala im je njegovu spavaću sobu. Zidovi su prekriveni šarenim grafitima. "Bio je jako lijep i kreativan", govori Lisa. "Volio je svoj dom, volio je ovu malu sobu. Ovdje je moj dječak preminuo", kaže majka tužnim glasom.

Majka ga pronašla mrtvog

Tog mučnog jutra 31. srpnja majka je pronašla Angusa spuštenog preko stola. Često je znao zaspati, kaže, na toj stolici dok je crtao, ali kad mu je prišla da mu poželi dobro jutro, shvatila je da nešto nije u redu.

"Počela sam ga tresti i vrištati. Snažno sam ga gurnula i pao je na pod. Pokušala sam ga reanimirati, usta na usta, i stiskala sam ga. Vrištala sam za susjedom jer nisam ga htjela ostaviti i nazvati hitnu. Nastavila sam s time dok ga nisu odveli. Jako mi nedostaje", kaže Lisa.

Lijekovi kojima se predozirao služe za liječenje depresije, tjeskobnih poremećaja i nesanice. Oni su mu usporili srce i disanje. "Nije imao kisika. Sve je samo usporilo, a na kraju mu je srce stalo i zaspao je. Nije se ubio", kaže majka. 

U mjesecima koji su prethodili njegovoj smrti Angus je tugovao zbog gubitka svog oca, Conora Hickeyja, koji je preminuo 18. svibnja, samo tri mjeseca nakon što mu je dijagnosticiran rak. 

Dan prije smrti bio je odlično raspoložen

Tjedan dana prije kobnog predoziranja Angus je sa svojom obitelji, uključujući njegove sestre blizanke Molly i Fionu, prosuo pepeo svog oca u Irskoj. "Moj sin i njegove sestre blizanke duboko su tugovali zbog svog oca", kaže Lisa. "Svi su bili shrvani."

Dan prije nego što je Angus preminuo, bio je odlično raspoložen, prisjeća se majka. Premjestio je dvosjed iz spavaće sobe na trijem, stavio je policu za knjige u svoju sobu, odao je počast svom pokojnom djedu...

"Jedan sam od posljednjih koji su ga vidjeli živog. Proveli smo četiri sata zajedno njegovog posljednjeg dana. Bilo je to sretno vrijeme. Djelovao je dobro raspoloženo i zdravo", kazao je njegov ujak Kevin.

Te večeri, prije nego što će umrijeti, glumac je zagrlio majku. "Volim te, mama. Najbolja si. Vidimo se ujutro", rekao je, a zatim se s prijateljem uputio do grada. Vratili su se kući oko 4 sata ujutro. Prijatelj kaže da nije ništa konzumirao dok su bili zajedno, ali osjeća krivnju jer ga je napustio te noći i otišao svojoj kući.

Godine 2019. Angus je preko noći stekao slavu svojom ulogom Fezca, simpatičnog i skromnog dilera zlatnog srca u HBO-ovoj Euforiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.