Lorena zakinuta na Dori? Tijekom njenog nastupa vrtio se Lidijin broj

Screenshot: HRT

NEKI gledatelji HRT-a smatraju da je Loren Bućan zakinuta na Dori zbog propusta koji se dogodio tijekom recapa njezinog nastupa, dok je trajalo glasanje.

Naime, dok se prikazivao Lorenin nastup, na ekranu se na nekoliko sekundi mogao vidjeti broj Lidije Bačić. Tijekom svih recapa nastup Lidije Bačić nije ni prikazan, već su ga HRT-ovci emitirali naknadno, što je prokomentirala i sama Lidija Bačić za Index nakon Dore.

"HTV je zakinuo natjecateljicu Lorenu Bućan za glasove, tako što je naveo krivi broj (broj za glasanje za Lidiju Bačić) kod druge epizode ponavljanja nastupa. Smatram kako o ovome javnost treba biti informirana, jer ljudi ulažu svoj novac za glasovanje za nešto što je potpuna namještaljka. Isto tako hrvatski fanovi Eurosonga koji su glasali za Lorenu za vrijeme trajanja glasovanja navode kako nije moguće bilo zabilježiti glas, iako je vrijeme glasovanja još uvijek trajalo. Ta pauza gdje se za Lorenu nije moglo glasovati trajala je oko 5 minuta", potužila nam se jedna gledateljica u mailu.

Upitali smo HRT kako je došlo do greške te je li to moglo utjecati na Lorenin konačni rezultat.

"Točno je da je tehničkom greškom iz drugog 'recapa' izostavljena Lidija Bačić, a tamo gdje je trebao biti njezin video isječak, samo na trenutak je stajao njezin potpis (nešto manje od 2 sekunde) - koji je odmah zamijenjen s odgovarajućim potpisom i brojevima za glasovanje Lorene Bućan. Odmah potom, a unutar regularnih 15 minuta glasovanja,  prikazan je izostavljeni isječak Lidije Bačić, što znači da su svi izvođači unutar termina glasovanja prikazani dvaput, u jednakom trajanju isječka", objašnjavaju s HRT-a za Index.

"Glede poziva, ni u jednom trenutku nije zabilježen zastoj na linijama, i svi se brojevi bili otvoreni 15 minuta. Postoje zabilježeni neuspješni pozivi prije i poslije početka glasovanja, no unutar 15 minuta, kada su linije bile otvorene za glasovanje, sve je bilo regularno", dodaju.

Inače, HRT je objavio i točan broj glasova gledatelja za svakog kandidata Dore pojedinačno. Pokazalo se da je uvjerljivo najviše glasova dobio pobjednik Roko Blažević, zatim Luka Nižetić koji je u ukupnom poretku s glasovima žirija završio na trećem mjestu, te Lorena Bućan koja je završila na drugom mjestu.

Izjavu Lidije Bačić za Index nakon Dore možete pogledati niže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.