Ljudi skupili 300 tisuća kuna za konobaricu koja je rasista izbacila iz restorana

Screenshot: Twitter

KONOBARICA iz Kalifornije koja je stala u obranu azijske obitelji koju je bogati bijelac počeo vrijeđati na rasnoj osnovi toliko je oduševila ljude da su joj skupili 60.540 dolara (nešto više od 300 tisuća kuna) napojnice u samo tri dana. 

Muškarac (za kojeg se ispostavilo da je direktor tehnološke kompanije Solid8,  Michael Lofthouse) vrijeđao je druge goste na rasnoj osnovi, a konobarica Gennica Cochran ga je zbog toga izbacila iz restorana. 

Na snimci, koja se brzo počela širiti društvenim mrežama, on govori: "Trump će vas sjebati. Morate otići, vi jebena azijska govna."

>>Skupili 438 tisuća kuna napojnice konobaru koji je odbio poslužiti bezobraznu ženu<<

"Nećeš tako razgovarati s gostima. Gubi se odavde", vikala je konobarica tjerajući ga van. Gennicu su po društvenim mrežama nakon toga prozvali "heroinom svakodnevice", a netko je osnovao GoFundMe kampanju u kojoj za nju skupljaju novac. 

"Skupljamo novac za Gennicu jer želimo pokazati da cijenimo svakodnevne heroje i ono što čine da bi svijet postao bolje mjesto za one koji se svakodnevno susreću s rasizmom", stoji između ostalog na stranici preko koje su za nju skupili više od 60 tisuća dolara. 

"Napravila sam ono što bi svatko trebao napraviti u ovakvoj situaciji. Ne možeš doći i govoriti takve stvari ljudima. Ova obitelj je možda prvi put izašla u restoran nakon karantene i onda ih je netko počeo napadati. Htjela sam ih zaštititi kako god mogu. Ne mogu razumjeti da netko nekog može mrziti zbog toga kako izgleda", ispričala je za ABC. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.